Šport > Nogomet
3884 ogledov

Koronavirus vzel legendarnega nogometaša, heroja nacije

Ahmed Radhi Reševalni pas/Twitter
Nekdanji nogometaš je izgubil bitko s koronavirusom.

Legendarni napadalec nogometne reprezentance Iraka Ahmed Radhi je preminil v 56. letu starosti zaradi posledic infekcije s koronavirusom, poročajo pri Sky News Arabia.

Radhi naj bi bil sprejet v bolnišnico 13. junija, potem ko je bil pozitiven na COVID-19, a je bil hitro odpuščen. V bolnišnici so ga nato ponovno sprejeli 18. junija, saj se mu je stanje drastično poslabšalo. Za posledicami koronavirusa je nato umrl v nedeljo, 21. junija.

Radhi je sicer pravi heroj ter nogometna legenda Iraka, saj je avtor edinega zadetka te države v zgodovini Svetovnih prvenstev. Radhi se je med strelce vpisal leta 1986 na tekmi proti Belgiji, katero je Irak izgubil z 1:2.

Leta 1988 je bil izbran za najboljšega azijskega nogometaša na svetu, prav tako pa se je uvrstil v ožji izbor deseterice za najboljšega azijskega nogometaša 20. stoletja, na koncu pa je pristal na 9. mestu.

Tekom svoje kariere je igral za iraška kluba Al-Zawraa in Al-Rasheed ter katarsko moštvo Al-Wakrah. Za reprezentanco je zbral neverjetnih 121 nastopov, na katerih je dosegel 62 zadetkov. Z Irakom je dvakrat osvojil Azijsko prvenstvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice