Kosanović naredil red: zmaga Olimpije

Foto: Saša Despot (Olimpija - Domžale) pokal Foto: Saša Despot (Olimpija - Domžale) pokal Foto: Saša Despot (Olimpija - Domžale) pokal Milorad Kosanović Foto: Saša Despot (Olimpija - Domžale) pokal Elsner Foto: Saša Despot (Olimpija - Domžale) pokal Foto: Saša Despot (Olimpija - Domžale) pokal Foto: Saša Despot (Olimpija - Domžale) pokal Radosavljević Foto: Saša Despot (Olimpija - Domžale) pokal Foto: Saša Despot (Olimpija - Domžale) pokal Elvis Džafić Foto: Saša Despot (Olimpija - Domžale) pokal Foto: Saša Despot (Olimpija - Domžale) pokal Foto: Saša Despot (Olimpija - Domžale) pokal Foto: Saša Despot (Olimpija - Domžale) pokal Foto: Saša Despot (Olimpija - Domžale) pokal Milan Andželković Foto: Saša Despot (Olimpija - Domžale) pokal Luka Elsner Foto: Saša Despot (Olimpija - Domžale) pokal Foto: Saša Despot (Olimpija - Domžale) pokal Elsner Foto: Saša Despot (Olimpija - Domžale) pokal Foto: Saša Despot (Olimpija - Domžale) pokal Foto: Saša Despot (Olimpija - Domžale) pokal sodnik delilec pravice
Nogometaši Gorice, velenjskega Rudarja in ljubljanske Olimpije so si na prvih četrtfinalnih tekmah pokala Slovenije priigrali prednost pred povratnimi srečanji.
Oglej si celoten članek

Gorica je z 1:0 v gosteh premagala Aluminij, Rudar je bil doma s 4:0 boljši od Celja, Olimpija pa je v Stožicah z 2:0 ugnala Domžale.

Kosanović  zmagal brez ustrezne dokumentacije

Na klopi Olimpije bi danes moral debitirati novi trener, Srb Milorad Kosanović, ki je v v torek zamenjal Andreja Razdrha, a je Ljubljančane vodil Darko Karapetrović, saj Kosanović še ni uredil vse dokumentacije. Olimpija je tekmo začela odločneje, si priigrala nekaj priložnosti, premoč pa je kronala v 22. minuti, ko je Aleksander Radosavljević zaposlil Roka Baskero, ta pa je s 25 metrov zadel levi zgornji kot gostujočega gola. Domžalčani so po zaostanku vzpostavili ravnotežje na igrišču, v 37. minuti pa prejeli nov gol. V kazenskem prostoru je Djordje Ivelja padel ob Žanu Majerju, strel z bele točke pa je uspešno izvedel Andraž Šporar.

Velenjčani visoko premagali Celjane

Lokalni derbi med velenjskim Rudarjem in Celjem so bolje začeli prvi. V uvodnih minutah so imeli več od igre, v 24. minuti pa je lepo podajo z druge strani izkoristil Elvis Bratanović, ki je z glavo zadel na drugi vratnici. Štiri minute pred koncem prvega polčasa je za velenjsko ekipo zadel še Mate Eterović. Slednji je bil še enkrat uspešen v 49. minuti, ko je na levi strani kazenskega prostora iz igre vrgel enega od celjskih branilcev in zadel z lepim diagonalnim strelom. Tri minute pred koncem je Rajko Rotman postavil končni rezultat.

Gorica boljša od Aluminija

Obračun med drugoligašem Aluminijem in Gorico je v 57. minuti odločil Daniele Bazoffia ter tako svoji ekipi priigral pomembno prednost pred povratnim srečanjem v Novi Gorici.

Čez teden dni bosta na sporedu dve povratni tekmi: Gorica - Aluminij in Celje - Rudar Velenje, prihodnjo sredo bosta zaostalo tekmo 2. kroga odigrala še Kalcer Radomlje in Maribor, zmagovalec pa se bo pomeril s Šenčurjem. Olimpija in Domžale bosta povratni obračun odigrala 6. novembra.

Pokal Slovenije, četrtfinale (prve tekme):

Aluminij : Gorica 0:1 (0:0)
Bazzofia (57)

Rudar Velenje : Celje 4:0 (2:0)
Bratanović (24), Eterović (41, 49), Rotman (87)

Olimpija Ljubljana : Domžale 2:0 (2:0)
Baskera (22), Šporar (37)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.