Šport > Nogomet
22 ogledov

Kosanović naredil red: zmaga Olimpije

(Olimpija - Domžale) pokal
1/20
Saša Despot
Nogometaši Gorice, velenjskega Rudarja in ljubljanske Olimpije so si na prvih četrtfinalnih tekmah pokala Slovenije priigrali prednost pred povratnimi srečanji.

Gorica je z 1:0 v gosteh premagala Aluminij, Rudar je bil doma s 4:0 boljši od Celja, Olimpija pa je v Stožicah z 2:0 ugnala Domžale.

Kosanović  zmagal brez ustrezne dokumentacije

Na klopi Olimpije bi danes moral debitirati novi trener, Srb Milorad Kosanović, ki je v v torek zamenjal Andreja Razdrha, a je Ljubljančane vodil Darko Karapetrović, saj Kosanović še ni uredil vse dokumentacije. Olimpija je tekmo začela odločneje, si priigrala nekaj priložnosti, premoč pa je kronala v 22. minuti, ko je Aleksander Radosavljević zaposlil Roka Baskero, ta pa je s 25 metrov zadel levi zgornji kot gostujočega gola. Domžalčani so po zaostanku vzpostavili ravnotežje na igrišču, v 37. minuti pa prejeli nov gol. V kazenskem prostoru je Djordje Ivelja padel ob Žanu Majerju, strel z bele točke pa je uspešno izvedel Andraž Šporar.

Velenjčani visoko premagali Celjane

Lokalni derbi med velenjskim Rudarjem in Celjem so bolje začeli prvi. V uvodnih minutah so imeli več od igre, v 24. minuti pa je lepo podajo z druge strani izkoristil Elvis Bratanović, ki je z glavo zadel na drugi vratnici. Štiri minute pred koncem prvega polčasa je za velenjsko ekipo zadel še Mate Eterović. Slednji je bil še enkrat uspešen v 49. minuti, ko je na levi strani kazenskega prostora iz igre vrgel enega od celjskih branilcev in zadel z lepim diagonalnim strelom. Tri minute pred koncem je Rajko Rotman postavil končni rezultat.

Gorica boljša od Aluminija

Obračun med drugoligašem Aluminijem in Gorico je v 57. minuti odločil Daniele Bazoffia ter tako svoji ekipi priigral pomembno prednost pred povratnim srečanjem v Novi Gorici.

Čez teden dni bosta na sporedu dve povratni tekmi: Gorica - Aluminij in Celje - Rudar Velenje, prihodnjo sredo bosta zaostalo tekmo 2. kroga odigrala še Kalcer Radomlje in Maribor, zmagovalec pa se bo pomeril s Šenčurjem. Olimpija in Domžale bosta povratni obračun odigrala 6. novembra.

Pokal Slovenije, četrtfinale (prve tekme):

Aluminij : Gorica 0:1 (0:0)
Bazzofia (57)

Rudar Velenje : Celje 4:0 (2:0)
Bratanović (24), Eterović (41, 49), Rotman (87)

Olimpija Ljubljana : Domžale 2:0 (2:0)
Baskera (22), Šporar (37)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.