Košarka 3x3 del olimpijskih iger

Foto: EPA Simbolična fotografija.
Foto: EPA Simbolična fotografija.
V petek je MOK razkril odločitev, ki je razveselila ljubitelje košarke 3x3.
Oglej si celoten članek

Izvršni odbor Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) je danes obelodanil, da bo del olimpijskih iger 2020 v Tokiu tudi košarka 3x3. Na OI bo v tej disciplini tako nastopalo 32 košarkarjev in prav toliko košarkaric.

"To je zgodovinski dan za Mednarodno košarkarsko zvezo (Fiba) in košarko 3x3," je dejal generalni sekretar Fibe in član Moka Patrick Baumann ter dodal: "To je priznanje desetletnemu trdemu delu košarke 3x3."

Že leta 2007 je Fiba predlagala Moku, naj uvrsti 3x3 na mladinske olimpijske igre v Singapurju, kar je bilo potem to sploh prvo uradno tekmovanje "ulične košarke". Uspeh je ta zvrst košarke doživela tudi na mladinskih igrah 2014 v Nanjingu, zdaj pa je postala to sploh prva disciplina z mladinskih iger tudi na "pravih" OI.

Košarko 3x3 mnogi jemljejo kot številko 1 pri urbanih ekipnih športih, saj je dovolj preprosta, da se jo da igrati praktično vsepovsod.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.