Šport > Košarka
58 ogledov

Košarka 3x3 del olimpijskih iger

košarka 3x3 EPA Simbolična fotografija.
V petek je MOK razkril odločitev, ki je razveselila ljubitelje košarke 3x3.

Izvršni odbor Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) je danes obelodanil, da bo del olimpijskih iger 2020 v Tokiu tudi košarka 3x3. Na OI bo v tej disciplini tako nastopalo 32 košarkarjev in prav toliko košarkaric.

"To je zgodovinski dan za Mednarodno košarkarsko zvezo (Fiba) in košarko 3x3," je dejal generalni sekretar Fibe in član Moka Patrick Baumann ter dodal: "To je priznanje desetletnemu trdemu delu košarke 3x3."

Že leta 2007 je Fiba predlagala Moku, naj uvrsti 3x3 na mladinske olimpijske igre v Singapurju, kar je bilo potem to sploh prvo uradno tekmovanje "ulične košarke". Uspeh je ta zvrst košarke doživela tudi na mladinskih igrah 2014 v Nanjingu, zdaj pa je postala to sploh prva disciplina z mladinskih iger tudi na "pravih" OI.

Košarko 3x3 mnogi jemljejo kot številko 1 pri urbanih ekipnih športih, saj je dovolj preprosta, da se jo da igrati praktično vsepovsod.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.