Košarkarji Krke niso uspeli premagati Mega Leksa

Foto: Simon Maljevac
Foto: Simon Maljevac
Košarkarji Krke so v 12. krogu lige Aba po podaljšku izgubili z Mega Leksom s 77:84 (26:16, 40:44, 59:58, 71:71).
Oglej si celoten članek

Košarkarji Krke so zapravili lepo priložnost, da bi ekipi Mega Leksa zadali prvi poraz na domačem terenu in da bi sami vpisali peto zmago v zadnjih šestih nastopih v ligi Aba. A ker v zaključku rednega dela niso bili dovolj natančni, so se morali zadovoljiti s šestim porazom ter zdaj petdesetodstotnim izkupičkom.

Novomeščani so odlično začeli tekmo, imeli po zaslugi 70-odstotnega meta iz igre kmalu 10 točk naskoka, a zavoljo slabega zapiranja prostora pod obročem so se gostitelji, ki so imeli v prvem polčasu kar 13 skokov v napadu, do odmora približali ter povedli.

Odločitev o zmagovalcu je tako padla v zaključku. Krka tokrat ni imela razpoloženega posameznika; tragični junak je bil Mirko Mulalić, ki je v zadnji četrtini zgrešil cel kup metov. Dosegel je sicer 11 točk, a je bil njegov met iz igre 3:15. Ob njem je priložnost za zmago v rednem delu zapravil tudi Matej Rojc. V podaljšku so košarkarji iz Sremske Mitrovice hitro prevzeli pobudo in prišli do devete zmage v ligi.

Krka bo naslednji dve tekmi igrala pred domačo publiko, a proti vodilnima ekipama; najprej 7. 12. s Crveno zvezdo, nato pa še z Budućnostjo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.