Šport > Košarka
63 ogledov

Košarkarji Krke niso uspeli premagati Mega Leksa

Liga ABA, Tajfun, Krka Simon Maljevac
Košarkarji Krke so v 12. krogu lige Aba po podaljšku izgubili z Mega Leksom s 77:84 (26:16, 40:44, 59:58, 71:71).

Košarkarji Krke so zapravili lepo priložnost, da bi ekipi Mega Leksa zadali prvi poraz na domačem terenu in da bi sami vpisali peto zmago v zadnjih šestih nastopih v ligi Aba. A ker v zaključku rednega dela niso bili dovolj natančni, so se morali zadovoljiti s šestim porazom ter zdaj petdesetodstotnim izkupičkom.

Novomeščani so odlično začeli tekmo, imeli po zaslugi 70-odstotnega meta iz igre kmalu 10 točk naskoka, a zavoljo slabega zapiranja prostora pod obročem so se gostitelji, ki so imeli v prvem polčasu kar 13 skokov v napadu, do odmora približali ter povedli.

Odločitev o zmagovalcu je tako padla v zaključku. Krka tokrat ni imela razpoloženega posameznika; tragični junak je bil Mirko Mulalić, ki je v zadnji četrtini zgrešil cel kup metov. Dosegel je sicer 11 točk, a je bil njegov met iz igre 3:15. Ob njem je priložnost za zmago v rednem delu zapravil tudi Matej Rojc. V podaljšku so košarkarji iz Sremske Mitrovice hitro prevzeli pobudo in prišli do devete zmage v ligi.

Krka bo naslednji dve tekmi igrala pred domačo publiko, a proti vodilnima ekipama; najprej 7. 12. s Crveno zvezdo, nato pa še z Budućnostjo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.