Košarkarska srenja enotna: "Dončić ni najboljši na svetu"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Luka Dončić iz tekme v tekmo upravičuje status enega izmed favoritov za priznanje MVP.
Oglej si celoten članek

Luka Dončić se je s pošastno predstavo proti Brooklyn Nets (41 točk, 11 skokov, 14 podaj) zavihtel na vrh lestvice najboljših strelcev v ligi NBA!

Slovenski organizator igre je na dosedanjih štirih tekmah (izkupiček 2-2) beležil kar 36,3 točke na srečanje oziroma slabi dve točki več od najbližjega zasledovalca Giannisa Antetokounmpa (34,5 točke).

Aretiran Neverjetno: navijač zalučal kozarec ledu proti Dončiću, ni se končalo dobro

Po Dončićevem trojnem dvojčku na ndavni tekmi z mrežicami se je med košarkarskimi poznavalci vnela razprava, ali je 23-letnik zdaj tudi uradno postal najboljši košarkar v ligi. 

"Ne, ni," je bil v svoji analizi odločen eden najslavnejših komentatorjev na svetu Stephen A. Smith. "Giannis Antetokounmpo še vedno igra v tej ligi. Kevin Durant, ki ima povprečje 33 točk na tekmo, še vedno igra v tej ligi. Ja Morant s povprečjem 32 točk še vedno igra v tej ligi. Ne razumite me napak, Luka je del tega pogovora. Lahko razpravljamo o tem. Morda bomo ob koncu sezone govorili drugače. Toda ali ga lahko v tem trenuku okronamo za najboljšega igralca v ligi? Ne, ne bi rekel," je dodal.

Foto: Print Screen

NBA Dragić poražen v San Antoniu, Lakersi drvijo v katastrofo

Podobno je razmišljal tudi dolgoletni novinar in komentator ESPN-a Michael Wilbon. "Ne, ne še. Kot je že Stephen povedal, ne gre za argumente proti Luki, ampak za argumente v prid drugim igralcem, kot sta na primer Giannis in Ja. Luka nima takšnega vpliva na obrambni polovici igrišča kot omenjena dva igralca. Še posebej Ja. Ja je igralec, ki z obrambno igro lahko določi potek tekme. Luka tega ne more. Najboljši igralec lige mora imeti takšen vpliv na obeh straneh igrišča," pravi Wilbon.

Foto: Profimedia Luka Dončić Kevin Durant

Še najbolj je bil Dončiću naklonjen Jalen Rose. "Zame je Giannis najboljši igralec v ligi. Toda Luka počne nekaj, česar ne zmore nihče drug. 40 točk in 14 podaj. Zaradi njega so boljši tudi soigralci. KD je boljši košarkar kot Luka, toda KD ali Kyrie Irving sta sposobna dvigniti sebe, medtem ko Luka dominira, obenem pa naredi soigralce boljše," je poudaril nekdanji vrhunski košarkar.

NBA Dončić ni več rekorder

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 20:17 29. Oktober 2022.

    S to Dončičevo obrambo so že konkretno dosadni. Kaj ti "strokovnjaki" gledajo? Ni mel na zadnji tekmi 3 ukradene žoge? …

  • 16:05 29. Oktober 2022.

    Curry, Tatum, Lillard, Embid, Jokič, Gianis , pa še bi lahko naštevali kdo je vse pred njim. Je pa med …

  • 13:58 29. Oktober 2022.

    Dajte malo predaha o Dončiću samo o njem se piše, morda za to, ker je NAŠ..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.