Košir bo lahko kmalu zapustil izolacijski hotel

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenski deskar na snegu je oddal prvi negativen vzorec. Njegova usoda bo znana v petek.
Oglej si celoten članek

Žan Košir, ki je na deskarskih paralelnih disciplinah na olimpijskih igrah doslej osvojil že tri medalje, je vse bližje odhodu v olimpijsko vas ter bo lahko tudi tekmoval. Danes je bil na testu PCR negativen in če bo tudi v petek tako, bo lahko zapustil izolacijski hotel, so sporočili iz olimpijske reprezentance Slovenije.

Košir pa se bo moral po vrnitvi v olimpijsko vas ravnati po protokolu "bližnjega stika", vendar bo lahko kljub določenim omejitvam treniral in tekmoval.

Pozitiven na covid-19 je bil po prihodu na Kitajsko, kar so 28. januarja sporočili iz OKS. Poleg Koširja je bil pozitiven tudi serviser deskarske ekipe Darko Centrih. Slednji ostaja v izolacijskem hotelu. Njegovo stanje se izboljšuje, vendar še ni negativen.

Smučarska tekačica Eva Urevc in član vodstva ženske skakalne ekipe Anže Lavtižar, ki sta bila tudi pozitivna v prejšnjih dnevih, sta z današnjim dnem "bližnji stik" in lahko po prilagojenem protokolu opravljata svoje delo, so še dodali iz vodstva reprezentance.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.