Šport > Olimpijske igre
127 ogledov

Košir bo lahko kmalu zapustil izolacijski hotel

žan košir Profimedia
Slovenski deskar na snegu je oddal prvi negativen vzorec. Njegova usoda bo znana v petek.

Žan Košir, ki je na deskarskih paralelnih disciplinah na olimpijskih igrah doslej osvojil že tri medalje, je vse bližje odhodu v olimpijsko vas ter bo lahko tudi tekmoval. Danes je bil na testu PCR negativen in če bo tudi v petek tako, bo lahko zapustil izolacijski hotel, so sporočili iz olimpijske reprezentance Slovenije.

Košir pa se bo moral po vrnitvi v olimpijsko vas ravnati po protokolu "bližnjega stika", vendar bo lahko kljub določenim omejitvam treniral in tekmoval.

Pozitiven na covid-19 je bil po prihodu na Kitajsko, kar so 28. januarja sporočili iz OKS. Poleg Koširja je bil pozitiven tudi serviser deskarske ekipe Darko Centrih. Slednji ostaja v izolacijskem hotelu. Njegovo stanje se izboljšuje, vendar še ni negativen.

Smučarska tekačica Eva Urevc in član vodstva ženske skakalne ekipe Anže Lavtižar, ki sta bila tudi pozitivna v prejšnjih dnevih, sta z današnjim dnem "bližnji stik" in lahko po prilagojenem protokolu opravljata svoje delo, so še dodali iz vodstva reprezentance.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.