Kostelić: Hrane sva imela le za 20 dni

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Najboljši hrvaški smučar Ivica Kostelić zaradi ledenega podviga v grenlandski snežni pustinji ne bo imel dolgoročnih posledic.
Oglej si celoten članek

Ivica Kostelić in njegov slovenski sopotnik Miha Podgornik sta med podvigom v Grenlandiji utrpela hude ozebline, zato sta ob vrnitvi v Zagreb oba potrebovala zdravniško pomoč. 

Posledice hudega telesnega napora odpravljata s pomočjo hiperbarične komore. Medtem ko se Podgornik še vedno bori, da bi obdržal vse prste, jo bo Kostelić bržkone odnesel brez posledic. Tako je povedal v intervjuju za radijsko postajo Val 202.

"To je bila ena najtežjih preizkušenj v mojem življenju. Težava je bila v tem, da sva imela zelo slabe vremenske razmere, ker pa sva s seboj imela hrane le za 20 dni, sva morala vsak dan opraviti del poti. In to v res neživljenjskih razmerah, pri vetru s hitrostjo 120 km/h, pri temperaturah okrog -30 stopinj celzija," je pogoje na vratolomni odpravi orisal Kostelić.

"In posledica tega so bile ozebline. Miha, s katerim sva na vezi vsak dan, jo je odnesel slabše, sam pa očitno ne bom imel posledic," je za Val 202 še povedal Kostelić.

Hrvat je pred dnevi objavil več fotografij z odprave, ki Grenlandijo prikazujejo tudi v nekoliko lepši, predvsem pa spokojni luči.

xxx

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.