Šport
446 ogledov

Kostelić: Hrane sva imela le za 20 dni

ivica kostelić Facebook
Najboljši hrvaški smučar Ivica Kostelić zaradi ledenega podviga v grenlandski snežni pustinji ne bo imel dolgoročnih posledic.

Ivica Kostelić in njegov slovenski sopotnik Miha Podgornik sta med podvigom v Grenlandiji utrpela hude ozebline, zato sta ob vrnitvi v Zagreb oba potrebovala zdravniško pomoč. 

Posledice hudega telesnega napora odpravljata s pomočjo hiperbarične komore. Medtem ko se Podgornik še vedno bori, da bi obdržal vse prste, jo bo Kostelić bržkone odnesel brez posledic. Tako je povedal v intervjuju za radijsko postajo Val 202.

"To je bila ena najtežjih preizkušenj v mojem življenju. Težava je bila v tem, da sva imela zelo slabe vremenske razmere, ker pa sva s seboj imela hrane le za 20 dni, sva morala vsak dan opraviti del poti. In to v res neživljenjskih razmerah, pri vetru s hitrostjo 120 km/h, pri temperaturah okrog -30 stopinj celzija," je pogoje na vratolomni odpravi orisal Kostelić.

"In posledica tega so bile ozebline. Miha, s katerim sva na vezi vsak dan, jo je odnesel slabše, sam pa očitno ne bom imel posledic," je za Val 202 še povedal Kostelić.

Hrvat je pred dnevi objavil več fotografij z odprave, ki Grenlandijo prikazujejo tudi v nekoliko lepši, predvsem pa spokojni luči.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.