Kot na vlaku smrti: triler Bostonu

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Vodilni ekipi vzhodne konference Boston Bruins in Philadelphia Flyers sta ponoči v ligi NHL odigrali epsko tekmo, ki jo je na koncu po izvajanju kazenskih strelov dobil Boston (6:5). Nekaj drame je bilo tudi v Pittsburghu, kjer je zmago pingvinom proti Washington Capitals prinesel Jevgenij Malkin (4:3).
Oglej si celoten članek

Hokejisti v severnoameriški ligi NHL so sinoči odigrali le tri tekme. A v dveh obračunih moštev z vrha vzhodne konference je bil razplet tesen: Pittsburgh je z golom Jevgenija Malkina v podaljšku s 4:3 premagal Washington, branilci naslova iz Bostona pa so po kazenskih strelih ugnali Philadelphio s 6:5. Anaheim je Colorado premagal s 3:2.

Na dvoboju vodilnih ekip vzhodne konference sta David Krejci in Tyler Seguin zadela tako v rednem delu kot tudi v podaljšku, Tim Thomas pa je letalce zadržal pri enem golu v izvajanju kazenskih strelov in Bostonu pribranil izenačitev z New York Rangers na vrhu vzhoda. Thomas je svojo zadnjo, 33 obrambo vknjižil ob poskusu Wayna Simmondsa.

Boston je na nori tekmi v prvi tretjini že vodil s 3:1, a je po hat-tricku Scotta Hartnella prednost bliskovito skopnela v nadaljevanju. Hartnellov prvi hat-trick po letu 2008 in 23., 24. ter 25. gol sezone pa za njegovo ekipo niso bili dovolj. Moštvi slovenskih hokejistov v NHL sta bili sinoči prosti, na ledu pa bosta spet v noči na ponedeljek po srednjeevropskem času. Los Angeles Anžeta Kopitarja bo doma gostil Ottawo, Detroit Jana Muršaka pa bo prav tako doma igral s St. Louisom.

Liga NHL, rezultati:

Pittsburgh Penguins : Washington Capitals 4:3*
Philadelphia Flyers : Boston Bruins 5:6**
Anaheim Ducks : Colorado Avalanche 3:2

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.