Šport
20 ogledov

Kot na vlaku smrti: triler Bostonu

Boston Bruins Reuters
Vodilni ekipi vzhodne konference Boston Bruins in Philadelphia Flyers sta ponoči v ligi NHL odigrali epsko tekmo, ki jo je na koncu po izvajanju kazenskih strelov dobil Boston (6:5). Nekaj drame je bilo tudi v Pittsburghu, kjer je zmago pingvinom proti Washington Capitals prinesel Jevgenij Malkin (4:3).

Hokejisti v severnoameriški ligi NHL so sinoči odigrali le tri tekme. A v dveh obračunih moštev z vrha vzhodne konference je bil razplet tesen: Pittsburgh je z golom Jevgenija Malkina v podaljšku s 4:3 premagal Washington, branilci naslova iz Bostona pa so po kazenskih strelih ugnali Philadelphio s 6:5. Anaheim je Colorado premagal s 3:2.

Na dvoboju vodilnih ekip vzhodne konference sta David Krejci in Tyler Seguin zadela tako v rednem delu kot tudi v podaljšku, Tim Thomas pa je letalce zadržal pri enem golu v izvajanju kazenskih strelov in Bostonu pribranil izenačitev z New York Rangers na vrhu vzhoda. Thomas je svojo zadnjo, 33 obrambo vknjižil ob poskusu Wayna Simmondsa.

Boston je na nori tekmi v prvi tretjini že vodil s 3:1, a je po hat-tricku Scotta Hartnella prednost bliskovito skopnela v nadaljevanju. Hartnellov prvi hat-trick po letu 2008 in 23., 24. ter 25. gol sezone pa za njegovo ekipo niso bili dovolj. Moštvi slovenskih hokejistov v NHL sta bili sinoči prosti, na ledu pa bosta spet v noči na ponedeljek po srednjeevropskem času. Los Angeles Anžeta Kopitarja bo doma gostil Ottawo, Detroit Jana Muršaka pa bo prav tako doma igral s St. Louisom.

Liga NHL, rezultati:

Pittsburgh Penguins : Washington Capitals 4:3*
Philadelphia Flyers : Boston Bruins 5:6**
Anaheim Ducks : Colorado Avalanche 3:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.