Kot nekoč: Jeseničani v finalu z Olimpijo

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Hokejisti moštva Team Jesenice so dobili tudi povratno tekmo proti Playboy Slaviji in se uvrstili v finale (4:2). Tam jih čaka derbi s Telemach Olimpijo, ki je tokrat bolj zanesljivo ugnala Triglav (6:1).
Oglej si celoten članek

Izenačen prvi polfinalni dvoboj, v katerem so bili le za gol boljši Jeseničani, je nakazal enakovredno tekmo tudi na Gorenjskem. Gostje bi z zmago z enim golom prišli do podaljškov, z višjo pa tudi do uvrstitve v finale. A na koncu so Jeseničani dobili tudi domačo tekmo in se uvrstili v veliki finale DP.

Začetek je bil sicer po okusu Playboy Slavije, Gregor Režek je poskrbel za hitro vodstvo, a so ga domači izničili sredi tretjine, ko so izkoristili številčno prednost, uspešen je bil Jure Dolinšek. Odločilen korak za finale DP so jeseniški hokejisti naredili v drugi tretjini. Potem ko sta imeli obe ekipi vrsto priložnosti, pa so domači dve svoji izkoristili v 33. minuti in se tako odlepili na skupno tri gole naskoka, Založane pa postavili pred težak izziv v zadnjem delu.

Zaradi pretepa so v zadnji tretjini sodniki predčasno poslali z ledu kar sedem igralcev, štiri na domači strani in tri pri gostih, rezultatsko piko na i pa je postavil Anže Zupančič ob prednosti dveh igralcev v 50. minuti, Luka Kar pa je nato le ublažil poraz Slavije.

Zmaji pred derbijem s šestimi različnimi strelci

Domači hokejisti Telemacha Olimpije so potrdili status favoritov in se v ekspresni končnici domačega tekmovanja pričakovano uvrstili v finale z dvema zmagama. Na prvi tekmi v Kranju so bili sicer hokejisti Triglava precej enakovreden tekmec, tudi na drugi tekmi pa zeleno-beli do zmage niso prišli povsem zlahka, šele v zadnjem delu so dokončno strli odpor tekmecev.

Kranjčani so z borbeno igro napovedali, da se ne bodo predali vnaprej, domači pa so potrebovali 14 minut za prvi zadetek, dosegel ga je Matej Hočevar. V začetnem delu tekme nobena ekipa ni blestela pri "power-playu", gostje so zapravili tudi polminutno prednost dveh igralcev več.

V nadaljevanju so domači povišali vodstvo, Triglav pa je tudi hitro znižal, a so na polovici tekme zeleno-beli spet vodili za dva gola. Ne prav vrhunski hokejski večer so domači sicer končali učinkovito, s tremi goli v zadnji tretjini in s končnim izidom 6:1 za gladko zmago, najlepši zadetek pa je prispeval Anže Ropret v 47. minuti s strelom pod prečko. Prva tekma finala, v kateri se bodo Ljubljančani merili s tradicionalnimi tekmeci z Jesenic, bo 31. marca, prvak pa bo znan 3. aprila po povratni finalni tekmi.

Slovenska liga, polfinale, drugi tekmi:

Team Jesenice : Playboy Slavija 4:2 (1:1, 2:0, 1:1)
Brus (10), Bizalj (33), Dolinšek (33), Zupančič (50); Režek (2), Kar (52)

Telemach Olimpija : Triglav 6:1 (1:0, 2:1, 3:0)
Hočevar (14), Pance (23), Morency (30), Ropret (47), Grahut (54), Mušič (56); Terlikar (23), 

Finale:

Ponedeljek ob 18.00:
Team Jesenice - Telemach Olimpija

Četrtek:
Telemach Olimpija - Team Jesenice

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.