Šport
9 ogledov

Kot nekoč: Jeseničani v finalu z Olimpijo

Smirnov Brus Tilia Olimpija Acroni Jesenice Anže Petkovšek
Hokejisti moštva Team Jesenice so dobili tudi povratno tekmo proti Playboy Slaviji in se uvrstili v finale (4:2). Tam jih čaka derbi s Telemach Olimpijo, ki je tokrat bolj zanesljivo ugnala Triglav (6:1).

Izenačen prvi polfinalni dvoboj, v katerem so bili le za gol boljši Jeseničani, je nakazal enakovredno tekmo tudi na Gorenjskem. Gostje bi z zmago z enim golom prišli do podaljškov, z višjo pa tudi do uvrstitve v finale. A na koncu so Jeseničani dobili tudi domačo tekmo in se uvrstili v veliki finale DP.

Začetek je bil sicer po okusu Playboy Slavije, Gregor Režek je poskrbel za hitro vodstvo, a so ga domači izničili sredi tretjine, ko so izkoristili številčno prednost, uspešen je bil Jure Dolinšek. Odločilen korak za finale DP so jeseniški hokejisti naredili v drugi tretjini. Potem ko sta imeli obe ekipi vrsto priložnosti, pa so domači dve svoji izkoristili v 33. minuti in se tako odlepili na skupno tri gole naskoka, Založane pa postavili pred težak izziv v zadnjem delu.

Zaradi pretepa so v zadnji tretjini sodniki predčasno poslali z ledu kar sedem igralcev, štiri na domači strani in tri pri gostih, rezultatsko piko na i pa je postavil Anže Zupančič ob prednosti dveh igralcev v 50. minuti, Luka Kar pa je nato le ublažil poraz Slavije.

Zmaji pred derbijem s šestimi različnimi strelci

Domači hokejisti Telemacha Olimpije so potrdili status favoritov in se v ekspresni končnici domačega tekmovanja pričakovano uvrstili v finale z dvema zmagama. Na prvi tekmi v Kranju so bili sicer hokejisti Triglava precej enakovreden tekmec, tudi na drugi tekmi pa zeleno-beli do zmage niso prišli povsem zlahka, šele v zadnjem delu so dokončno strli odpor tekmecev.

Kranjčani so z borbeno igro napovedali, da se ne bodo predali vnaprej, domači pa so potrebovali 14 minut za prvi zadetek, dosegel ga je Matej Hočevar. V začetnem delu tekme nobena ekipa ni blestela pri "power-playu", gostje so zapravili tudi polminutno prednost dveh igralcev več.

V nadaljevanju so domači povišali vodstvo, Triglav pa je tudi hitro znižal, a so na polovici tekme zeleno-beli spet vodili za dva gola. Ne prav vrhunski hokejski večer so domači sicer končali učinkovito, s tremi goli v zadnji tretjini in s končnim izidom 6:1 za gladko zmago, najlepši zadetek pa je prispeval Anže Ropret v 47. minuti s strelom pod prečko. Prva tekma finala, v kateri se bodo Ljubljančani merili s tradicionalnimi tekmeci z Jesenic, bo 31. marca, prvak pa bo znan 3. aprila po povratni finalni tekmi.

Slovenska liga, polfinale, drugi tekmi:

Team Jesenice : Playboy Slavija 4:2 (1:1, 2:0, 1:1)
Brus (10), Bizalj (33), Dolinšek (33), Zupančič (50); Režek (2), Kar (52)

Telemach Olimpija : Triglav 6:1 (1:0, 2:1, 3:0)
Hočevar (14), Pance (23), Morency (30), Ropret (47), Grahut (54), Mušič (56); Terlikar (23), 

Finale:

Ponedeljek ob 18.00:
Team Jesenice - Telemach Olimpija

Četrtek:
Telemach Olimpija - Team Jesenice

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.