Kraja! Bedene norel in protestiral, na koncu zavrnil roko sodnika

Foto: Epa Aljaž Bedene
Slovenski tenisač je bil tako besen, da po dvoboju ni segel v roko glavnemu sodniku.
Oglej si celoten članek

Najvišje rangirani slovenski tenisač Aljaž Bedene je v četrtfinalu turnija serije 500 v Riu de Janeiru moral priznati premoč Italijanu Fabiu Fogniniju z izidom 7:6(3), 3:6, 1:6. 

Ljubljančan, ki je v osmini finala izločil tretjega nosilca Španca Pabla Carrena Busto, je proti Fogniniju izgubil še osmič zapored in tako ostaja brez zmage na obračunih z 21. igralcem sveta (0-8).

Bedene je v prvem nizu že zaostajal z 2:5, a je dobil tri zaporedne igre, na koncu pa je o nizu odločala podaljšana igra. Slovenec je uvodoma povedel za štiri točke in "tie-break" dobil z izidom 7:3. V drugem nizu je Fognini dvakrat odvzel servis nasprotniku. Bedene je imel več priložnosti za izenačenje na 4:4, a je Italijan znal zadržati svojo prednost.

Razplet odločilnega niza je krojila sporna sodniška odločitev, po kateri slovenski tenisač ni več našel pravega recepta.

Bedene si je pri zaostanku z 1:3 priigral tri brejk žogice. Fognini je prvi dve ubranil, nato pa je prišlo do zapleta. Fognini je hitro izvedel začetni udarec, čeprav je bil pobiralec žog za Bedenetom še vedno v gibanju. Slovenec je žogico le ujel in upravičeno pričakoval ponovitev točke, saj okoliščine za igro niso bile v skladu s pravili.

Glavni sodnik Nico Helwerth je bil očitno drugačnega mnenja in točko pripisal Italijanu, ki je tako izničil vse brejk priložnosti. Bedene je protestiral, a ostalo je pri prvotni odločitvi. 

Ljubljančan se v nadaljevanju dvoboja ni več pobral in tretji niz izgubil z 1:6. Po koncu je segel v roko nasprotniku, sodniku pa ne. Dvoboj je trajal dve uri in pol.

Bedene si je z uvrstitvijo v četrtfinale zagotovil 45.860 dolarjev in 90 točk za lestvico ATP. Z zmago bi se zavihtel med najboljših 40 na lestvici ATP, kar bi bil zgodovinski uspeh za slovenski tenis.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.