Krajnc pri Genoi, Kurtić v Atalanto

Foto: EPA
Foto: EPA
Luka Krajnc se je vrnil v Genovo, Jasmin Kurtić pa bo naslednja štiri leta nosil dres Atalante.
Oglej si celoten članek

Luka Krajnc je v solastniški bitki na zadnji dan "solastniškega prestopnega roka" v Italiji pristal v rokah svojega prvega italijanskega kluba Genoe. Toda to morda ne bo zadnja postaja za eno izmed odkritij lanske sezone Serie A - nekdanji član Maribora je bil standardni član prve postave in govori se celo o odhodu v AC Milan

Odkritje je bila tudi ekipa Giana Piera Gasperinija, ki pa zaradi kazni Evropske nogometne zveze (Uefa) ne bo smela zastopati Italije v Ligi Evropa, toda obubožani klub bi se lahko rešil prav po zaslugi prodaje talentiranega slovenskega reprezentanta. 

Kurtić v Bergamu  Foto: EPA Jasmin Kurtić

Atalanta pa je ugnala vso konkurenco in od Sassuola odkupila Jasmina Kurtića, ki bo po nekaj mesecih pri Fiorentini znova zamenjal klub in zaigral v črno-modri barvni kombinaciji. Omenjala sta se tudi Chievo in Torino, kjer je Belokranjec že igral, a se tako kot nazadnje pri vijoličastih ni ustalil.

Ekipa iz Bergama, ki jo je sredi sezone prevzel strateg slovenskih korenin Edoardo Reja, je izkoristila neodločnost Toskancev in ostalih nasprotnikov v boju za Kurtića in izplačala 3,5 milijona evrov za slovenskega A-reprezentanta. Kurtić je podpisal kar štiriletno pogodbo in v svojem že šestem klubu po prihodu v Italijo leta 2011 očitno napovedal nekaj daljšo epizodo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.