Šport > Nogomet
25 ogledov

Krajnc pri Genoi, Kurtić v Atalanto

Luka Krajnc EPA
Luka Krajnc se je vrnil v Genovo, Jasmin Kurtić pa bo naslednja štiri leta nosil dres Atalante.

Luka Krajnc je v solastniški bitki na zadnji dan "solastniškega prestopnega roka" v Italiji pristal v rokah svojega prvega italijanskega kluba Genoe. Toda to morda ne bo zadnja postaja za eno izmed odkritij lanske sezone Serie A - nekdanji član Maribora je bil standardni član prve postave in govori se celo o odhodu v AC Milan

Odkritje je bila tudi ekipa Giana Piera Gasperinija, ki pa zaradi kazni Evropske nogometne zveze (Uefa) ne bo smela zastopati Italije v Ligi Evropa, toda obubožani klub bi se lahko rešil prav po zaslugi prodaje talentiranega slovenskega reprezentanta. 

Kurtić v Bergamu 
Jasmin Kurtić | Avtor: EPA EPA

Atalanta pa je ugnala vso konkurenco in od Sassuola odkupila Jasmina Kurtića, ki bo po nekaj mesecih pri Fiorentini znova zamenjal klub in zaigral v črno-modri barvni kombinaciji. Omenjala sta se tudi Chievo in Torino, kjer je Belokranjec že igral, a se tako kot nazadnje pri vijoličastih ni ustalil.

Ekipa iz Bergama, ki jo je sredi sezone prevzel strateg slovenskih korenin Edoardo Reja, je izkoristila neodločnost Toskancev in ostalih nasprotnikov v boju za Kurtića in izplačala 3,5 milijona evrov za slovenskega A-reprezentanta. Kurtić je podpisal kar štiriletno pogodbo in v svojem že šestem klubu po prihodu v Italijo leta 2011 očitno napovedal nekaj daljšo epizodo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.