Kralj James zelo dobro vedel, kdo je Luka Dončić

Foto: Epa lebron james
Slovenskemu košarkarju se je na gostovanju v Staples Centru izpolnila velika želja.
Oglej si celoten članek

Luka Dončić je prvič od selitve v severnoameriško ligo NBA dobil priložnost zaigrati proti svojemu vzorniku LeBronu Jamesu. Jezerniki so tekmo dobili z izidom 114:113, odločilni koš pa je s črte za proste mete dosegel prav James.

Proti idolu Dončićevih 14 točk v drugem polčasu, nato še LeBronovo darilo

Zvezdnik Los Angeles je dosegel 29 točk, pet skokov, šest podaj in tri ukradene žoge. Zadel je 11 od 19 poskusov iz igre (58%) in dva od treh metov izza črte (67%). Dončić, ki je tokrat zabeležil tretjo minutažo med košarkarji Dallasa, je prispeval 14 točk, pet skokov in sedem podaj. Iz igre je metal 46-odstotno (5/11), polovično uspešen je bil izza črte za tri točke (3/6). Tokrat je izgubil samo dve žogi, kar je precej manj od njegovega povprečja (4,0).

Ni vse rožnato Podatek, ki Dončiću ne more biti v ponos

Dončić je po koncu tekme v dar dobil podpisan dres svojega idola. "Vedno sem si želel njegovega dresa. To je nekaj posebnega zame," je bil darila, s katerim mu je James posredoval tudi sporočilo, vesel 19-letnik. "Čakal sem na to tekmo in zame je bila nekaj posebnega."

James  je na dres, ki ga je podaril Dončiću, zapisal: "Prizadevaj si za veličino."

Foto: Twitter lebron james luka dončić

O Slovencu je po tekmi spregovoril tudi najslavnejši košarkar na svetu in delil svoj pogled na evropske igralce. "Evropski košarkarji se razvijajo hitreje kot fantje v NBA. Koliko časa je že med profesionalci? Od 15. leta naprej? Mislim, da nima nobenega strahu. Vse to je že videl. To je najboljša stvar pri evropski košarki. Igralce razvijajo zelo zgodaj," je povedal James.

Razkril je še, da je o Dončiću slišal že marsikaj. "Dva moja najboljša prijatelja iz srednje šole igrata čez lužo. Veliko sta mi povedala o njem. Dejala sta, da je zelo, zelo dober košarkar."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.