Šport > Košarka
2472 ogledov

Dončićevih 14 točk v drugem polčasu, nato še LeBronovo darilo

Luka Dončić, LeBron James twitter
Slovenski najstnik in soigralci za točko prekratki v Staples Centru.

Košarkarji Dallasa so doživeli še šesti poraz na osmih tekma. Na gostovanju pri LeBronu Jamesu in ekipi Los Angeles Lakers so izgubili s 113:114. Luka Dončić je na dvoboju s svojim idolom zbral 14 točk, prav vse pa je dosegel v drugem polčasu. Zadel je v polno tudi nekaj sekund pred koncem dvoboja za 113:113, a je sledila nespametna poteza Wesleyja Matthewsa, ki je dve sekundi pred koncem storil prekršek nad Jamesom in ga poslal na črto prostih metov. Zvezdnik je zadel drugi poizkus in tako odločil tekmo. Sledil je sicer še met iz velike oddaljenosti, a J. J. Barea ni bil niti blizu uspeha.

Košarkarji iz Teksasa so si tudi tokrat že v prvi četrtini izkopali globoko luknjo. Dvoboj se je začel z vodstvom 8:0 za Jezernike, Telički so se še vrnili na 12:14, vendar je ob odlični predstavi Kralja Jamesa sledil delni izid 15:9 (29:12). Rezervisti Dallasa so nato umirili nalet domačih, ob tem pa so na klopi obsedeli člani prve peterke. Dončić je tako v prvih dveh četrtinah zbral le deset minut, ob slabem metu iz igre, ki je znašal 0/5, pa je ostal brez točk, zbral je le en skok in dve podaji.

A nadaljevanje je bilo precej boljše. Razlika se sicer ni vidno zmanjšala, Dončić pa je bil trikrat natančen tudi pri metu za tri točke. Ob slabi predstavi Dennisa Smitha Jr. (5 točk) in njegovi selitvi na klop, je slovenski najstnik v zadnjih minutah četrte četrtine le dobil nadzor nad potekom igre. Žoga je bila več v njegovih rokah, Dallas pa se je ob njegovem vodenju napadov naposled le prebudil. Še štiri minute pred koncem so tako telički zaostajali s 96:110, nato pa je v naslednjih treh minutah in pol Slovenec v svojo statistiko vpisal štiri točke, skok, ukradeno žogo in tri ključne asistence. Prednost domačih se je po trojki Harrisona Barnesa, ki ga je Dončić našel samega v kotu, stopila na 112:111.

Kyle Kuzma je 18 sekund pred koncem zadel en prosti met, Dončić pa je goste popeljal v nov napad in rezultat izenačil sedem sekund pred zadnjim piskom sirene.

Ob potezi Matthewsa se je nato že resni kandidat za novinca leta lahko prijel le za glavo in nato opazoval svojega vzornika pri doseganju odločilne točke. Za nekoliko boljšo voljo je sicer poskrbel prav LeBron, ki je po tekmi najstniku poslal darilo v obliki podpisanega dresa. Tudi Kralj James verjetno ni spregledal vseh izjav v katerih ga je Slovenec označil za svojega idola.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice