Šport > Košarka
6106 ogledov

V Dallasu vlada Lukamanija

luka dončić dallas mavericks Dončić ima odlično pogajalsko izhodišče.
Slovenski najstnik hitro postaja ena najbolj priljubljenih oseb v Dallasu.

Luka Dončić je v petih tekmah že prepričal navijače Dallasa. V povprečju dosega 19.6 točke na tekmo in se v tem statističnem elementu nahaja na drugem mestu med novinci, le točko več je doslej zbral Trae Young. Devetnajstletni Slovenec je zbral še 6.2 skoka in 3.8 podaje na tekmo.

"Je pogumen, upa se, ne verjamem, da se ne bi znašel v NBA. Držim pesti, da bo ostal zdrav. Vse ostalo je le vprašanje časa. V enem mesecu, morda treh, bo zasijal s svojimi ekstremnimi podajami in navijači ter ameriški mediji ga bodo tudi zaradi atraktivnosti hitro vzeli za svojega," nam je že maja v intervjuju napovedal prvi Slovenec v ligi NBA Marko Milič, Dončić pa je njegovo napoved še nekoliko prehitel.

V Dallasu so tako navijači prišli na svoj račun že ob prvi Dončićevi uradni klubski obveznosti zunaj parketa. Novinec je na prireditvi v enem izmed nakupovalnih središč podeljeval avtograme, na njegov podpis pa je čakala nepregledna množica ljubiteljev košarke. Dončića so po tem dogodku verjetno roke zelo bolele, bolj kot po napornem treningu v fitnessu.

 

Komentarjev 4
  • Avatar olor
    olor 20:32 28.oktober 2018.

    ki se poti na domačih parketih? ... za nacionalne barve, jeb...š amerikane.

  • Avatar skeptik
    skeptik 12:26 28.oktober 2018.

    Pismo ste tečni s tem Dončićem.... Lahko en dan pišete o kakšnem slovenskem športniku, ki se poti na domačih parketih?

Sorodne novice