Šport > Košarka
3551 ogledov

Dončić prvi strelec tekme

Luka Dončić, Kawhi Leonard Luka Dončić v dvoboju s Kawhijem Leonardom.
Košarkarji Dallasa so gostovali pri vročem Torontu.

Telički iz Dallasa so tokrat gostovali v Torontu, pomerili so se z moštvom, ki je odlično odprlo novo sezono. Raptors so v dvoboj namreč krenili s polnim izkupičkom, tudi po tekmi z izbranci Ricka Carlisla pa ostajajo neporaženi. Dallas je klonil s 107:116.

Goste je pravzaprav pokopal slab začetek prve četrtine. V slabih šestih minutah so namreč dosegli le dve točki, gostitelji pa 18, blestel je predvsem nekdanji košarkar Olimpije Danny Green, ki je bil natančen pri metih za tri točke. Precej bolj spodbudno je bilo nadaljevanje, razigral pa se je tudi Luka Dončić. Ta je bil med najzaslužnejšimi, da se je Dallas v drugi četrtini dvakrat približal na pet točk zaostanka.

A sledilo je novo obdobje slabše igre, v tretji četrtini pa si je Toronto nabral 17 točk naskoka. Dončić je odgovoril z dvema zaporednima trojkama, eno pa je dodal še en novinec pri moštvu iz Teksasa Jalen Brunson, ki je tokrat zaigral celo v prvi peterki, saj je tekmo zaradi težav z gležnjem izpustil Dennis Smith Jr. Novinca sta tako potegnila voz, pri rezultatu 89:90 pa so imeli gostje priložnost za izenačenje, a so zgrešili tri proste mete zapored. To je Toronto izkoristil in se v zadnjih 12 minut igre podal s prednostjo 92:89. Dončić je imel pred zadnjo četrtino v statistiki že vpisanih 20 točk.

Ko je mladi Slovenec sedel na klopi, se njegovi soigralci niso znašli v napadu, razlika pa je kmalu znova poskočila na deset (99:89), kasneje pa se ni več spustila pod osem točk. Dončić je tekmo končal z 22 točkami, petimi skoki in štirimi asistencami, izgubil je tri žoge. Iz igre je zadel 7 od 14 metov, odličen je bil pri metu za tri točke, ob šestih metih je bil natančen štirikrat. Zadel je tudi vse štiri proste mete. Po petih tekmah njegovo povprečje v ligi NBA znaša 19.6 točke, 6.2 skoka in 3.8 podaje na dvoboj.

Pri Dallasu je 21 točk dosegel Wesley Matthews, DeAndre Jordan pa je z 18 točkami in 15 ulovljenimi žogami zabeležil še petega dvojnega dvojčka na prav toliko tekmah v dresu Teličkov. Pri Torontu je bil prvi strelec Kawhi Leonard z 21 točkami, točko manj je zbral Kyle Lowry (12 asistenc), Litovec Jonas Valančiunas je k zmagi dodal 17 točk, Green pa 15. 

 

Komentarjev 2
Sorodne novice