Šport > Košarka
1292 ogledov

Njuni usodi prepleteni, čas je za prvi obračun

Luka Dončić Dallas Mavericks Reševalni pas/Twitter
V noči na četrtek po srednjeevropskem času se bosta pomerili ekipi Atlanta Hawks in Dallas Mavericks.

V obračunu Atlante, ki je po treh tekmah pri eni zmagi, in Dallasa, ki je dvakrat slavil in enkrat klonil, bo v ospredju dvoboj med Traejem Youngom in Luko Dončićem.

luka dončić Sporto magazin Šport Luka Dončić se bliža prvemu milijonu

Kot najbrž veste, je moštvo iz Georgie na letošnjem naboru Dončića kot tretji izbor zamenjalo za Younga, mnogi so se že ob dogovoru spraševali o smelosti takšne odločitve. Oba igralca sta se na prvih treh tekmah izkazala. Young ima boljšo osebno statistiko, medtem ko je Dončićeva ekipa uspešnejša. Oba organizirata napad in na voljo bo dovolj priložnosti za neposredno primerjavo.

Young je po dveh skromnejših predstavah na zadnjem srečanju proti Cleveland Cavaliers zbral 35 točk in 11 asistenc, s čimer je postal prvi novinec s takšnim dosežkom po Stepenhu Curryju leta 2010 in skupno peti v zgodovini lige (poleg omenjenih dveh je to uspelo še LeBronu Jamesu, Jasonu Kiddu in Allenu Iversonu).

Luka Dončić Obliž na rano Šport Moštvu, ki je zavrglo Dončića, se je odvalil kamen od srca

Young je na tekmi proti proti Clevelandu Dončiću vzel tudi rekordno strelsko znamko letošnjih novincev, ki jo je Ljubljančan na obračunu proti Minnesoti postavil pri 26. Dončić je Youngu za ta dosežek tudi čestital na družbenem omrežju.

Young je v letošnji sezoni pri povprečju 23 točk, 3,3 skoka in 8,3 asistence na tekmo. Dončić je zaenkrat pri 18,3 točke, 5,7 skoka in 4,3 asistence na srečanje. 20-letni Američan se zaveda, da bo prav njun osebni obračun pod drobnogledom.

"Ljudje bodo (to tekmo, op. a.) videli na ta način. Jaz bom osredotočen na svojo ekipo in na to, da poskušamo zmagati. Ne obremenjujem se s tem, kaj si mislijo drugi," je pred obračun z Dallasom dejal Young.

Tekma se bo začela ob enih zjutraj po srednjeevropskem času, prenosa ne bo na nobeni od slovenskih televizij.

Blake Griffin DeMar DeRozan NBA Šport Nov osebni rekord s 50 točkami
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice