Šport > Košarka
494 ogledov

Konjeniki brez Kralja Jamesa povsem nemočni

kevin love Epa Košarkarji Clevelanda so zabeležili tretji zaporedni poraz.
V noči na ponedeljek sta v ligi NBA izgubili obe najboljši moštvi pretekle sezone Golden State Warriors in Cleveland Cavaliers.

Košarkarji Denverja so v noči na ponedeljek v severnoameriški ligi NBA premagali lanske prvake iz Golden Stata s 100:98, junak tekme je postal Juancho Hernangomez z blokado v zadnjih trenutkih srečanja. Cleveland brez LeBrona Jamesa nikakor ne najde poti do zmage, s 113:111 ga je ugnala Atlanta.

Denver ostaja še brez poraza, zabeležil je tretjo zmago, medtem ko je Golden State klonil prvič v tej sezoni.

V zadnji četrtini so Nuggets vodili že za 11 točk, toda bojevniki so pokazali svoj pravi obraz in tekmece ujeli pri 97:97 eno minuto in 29 sekund pred koncem. Denver je zapravil tri proste mete, priložnosti pa lanski prvaki niso znali izkoristiti. Slabih osem sekund pred zadnjim zvokom sirene je Jamal Murray Denverju priigral dve točki prednosti, v zadnjem napadu je tako odgovornost nase prevzel prvi zvezdnik Golden Stata Stephen Curry. Pod obročem je nase navlekel dva branilca, podal do Damiana Jonesa, ko se je ta dvignil od tal, pa ga je od zadaj blokiral Hernangomez.

Curry je bil s 30 točkami prvi strelec tekme. Dan po zgodovinskem trojnem dvojčku je Denverjev Nikola Jokić dal 23 točk, zbral je 11 skokov in šest podaj. Njegov soigralec Gary Harris je vpisal 28 točk.

"Tako si nas predstavljam igrati. Veliko ljudi takšni zmagi reče, da je grda, toda zmaga je zmaga, posebej proti takšni ekipi, proti branilcem naslova. Če se bomo še naprej branili na takšen način in bomo ujeli ritem v napadu, smo lahko zelo, zelo dobra ekipa," je bil po tekmi zadovoljen trener Denverja Michael Malone.

Pri Oklahomi so se razveselili povratka prvega zvezdnika Russella Westbrooka, ki je tekmo končal pri 32 točkah, 12 skokih in osmih podajah, a je bilo to premalo za zmago. Sacramento je slavil s 131:120.

Pri kraljih iz Sacramenta je 26 točk dosegel Iman Shumpert, še šest njegovih soigralcev je tekmo končalo z dvomestnim številom točk. Pri Oklahomi se je izkazal še Paul George z 29 točkami.

Cleveland po odhodu superzvezdnika LeBrona James še ni okusil slasti zmage. Na domačem parketu ga je porazila Atlanta s 113:111. Atlantin novinec Trae Young je zablestel s 35 točkami, od tega je zadel šest trojk, ter 11 asistencami. Peti izbor letošnjega nabora je postal tretji novinec v ligi NBA po letu 2000, ki je presegel 35 točk in 11 podaj. Pred njim je to uspelo le Jamesu in Curryju.

Houston je brez Chrisa Paula, ki je zaradi pretepa v nedeljo na tekmi proti LA Lakers dobil dve tekmi suspenza, plačati bo moral še 491.782 dolarjev, izgubil proti LA Clippers s 112:115. Izkazal se je novinec pri Clippers Shai Gilgeous-Alexander, ki je dobro ustavljal prvega zvezdnika raket Jamesa Hardna. Ta je sicer tekmo končal pri 31 točkah in 14 asistencah. Odločilen je bil predvsem doprinos klopi Los Angelesa, ki je zbrala 56 točk, Houstonova pa le 28.

V noči na torek bo igral Luka Dončič, mladega slovenskega zvezdnika v dresu Dallasa čaka domači obračun s Chicagom.

Liga NBA, izidi:

Cleveland Cavaliers - Atlanta Hawks 111:133
Oklahoma City Thunder - Sacramento Kings 120:131
Denver Nuggets - Golden State Warriors 100:98
Los Angeles Clippers - Houston Rockets 115:112

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice