Šport > Košarka
6595 ogledov

Dončić zavpil: "Žoga ne laže!"

luka dončić Print Screen
Slovenski košarkar je bil prepričan, da se mu je zgodil krivica.

Luka Dončić je v zaključku srečanja, na kateren je navdušil z novo odlično predstavo, blokiral met branilca Chicago Bulls Antonia Blakeneyja. Sodnik je dosodil osebno napako v korist bikov, tako da je imel Blakeney na voljo dva prosta meta.

luka dončić Video Šport Dončić osmešil bike, s to potezo navdušil gledalce in komentatorja

Dončić z odločitvijo ni strinjal, kar je jasno pokazal ob prvem zgrešenem prostem metu. "Žoga ne laže," je zavpil 19-letnik, ki je tekmo končal z 19 točkami, šestimi podajami, tremi skoki in ukradeno žogo.

Dallas je obračun dobil z izidom 115:109 in se veselil druge zmage v letošnji sezoni.

Frazo "žoga ne laže", ki jo košarkarji običajno izrečejo po zgrešenem prostem metu ob spornih sodniških odločitvah, je populariziral upokojeni ameriški košarkar Rasheed Wallace.

Dončić je za moštvo iz Teksasa doslej odigral tri tekme in v povprečju na parketu preživel 34,7 minute. V tem času je prispeval 18,3 točke, 5,7 skoka, 4,3 podaje, 1,0 ukradene žoge in 0,3 blokade.

Njegov met iz igre znaša 43,5 odstotka, pri metu za tri točke je 32-odstoten, izza črte za proste mete pa 61,5-odstoten.

Slovenec je prvi NBA igralec po slovitem LeBronu Jamesu, ki je še pred dopolnjenim 20. letom starosti na prvih treh tekmah v povprečju prispeval več kot 18 točk in štiri podaje.

Dončić je vse bolj priljubljen tudi na družbenih omrežjih, saj je po najnovejših podatkih presegel prvi milijon sledilcev na Instagramu.

Luka Dončić Obliž na rano Šport Moštvu, ki je zavrglo Dončića, se je odvalil kamen od srca

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Great W! #loveourfans 🙏🙌

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic) on

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice