Šport
16059 ogledov

Velik udarec za slovenski rokomet

Slovenija rokomet Veselin Vujović ne bo več mogel računati na Nika Medveda.
Iz kluba, kjer so informacijo nekaj časa skrivali, so potrdili žalostno novico.

Nekdanji kapetan velenjskega Gorenja Niko Medved, ki je pred nekaj meseci postal član mariborskega Branika, je pri 28 letih končal profesionalni kariero, poroča Delo. Razlog je resne poškodba kolena, zarado katere je slovenski rokometni reprezentant že dlje časa odsoten s treningov svojega kluba.

Medved je v karieri zbral devet reprezentančnih nastopov in dosegel 17 golov. Nazadnje je v dresu z državnim grbom nastopil 11. junija 2018 v Kopru, kjer se je Slovenija v okviru kvalifikacij za SP pomerila z Madžarsko.

V klubu so njegovo odločitev skrivali, saj so do zadnjega upali, da si bo 28-letni levi krilni rokometaš, ki je z Velenjem osvojil tri naslove državnega prvaka, premislil.

"Skrivali smo informacijo v upanju, da si bo Niko morda premislil. Pred dvema dnevoma pa mi je povedal, da je sprejel dokončno odločitev o končanju kariere. Levo koleno na odrivni nogi je bilo že dvakrat operirano, potrebna bi bila tretja operacija, ki mu jo je zdravnik odsvetoval. Za normalno življenje bo s kolenom v redu, za športno pač ne, nobenega jamstva tudi ni, da bi bila operacija uspešna in kdaj, če sploh, bi lahko spet igral na vrhunski ravni," je za Delo povedal direktor kluba Branko Bedekovič.

veselin vujović Zamere pozabljene Šport Bombač: Skoraj prepričan sem bil, da se ne bom vrnil

Medved za komentar ni bil na voljo, sporočil je le, da mu je zelo hudo. "Stanje s kolenom je žal takšno, da normalno nadaljevanje kariere na visoki ravni ni več mogoče," njegovo kratko sporočilo navaja Delo. Nazadnje je igral 11. oktobra na tekmi lige NLB, na kateri je moral Maribor priznati premoč njegovi nekdanji ekipi iz Velenja.

Medved je bil otrok velenjskega Gorenja. Za člansko moštvo, v katerem je debitiral pri 17 letih, je igral 11 sezon, v katerih je nastopil na 324 tekmah in dosegel 964 zadetkov. Trikrat je osvojil državno in superpokalno lovoriko, bil pa je tudi član zasedb, ki sta v pokalu EHF nastopili na finalnem turnirju (2015) ter v velikem finalu (2009). 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice