Šport
211 ogledov

Vujović preizkusil vse novince

blaž blagotinšek Blaž Blagotinšek je bil najboljši strelec slovenske reprezentance.
Slovenska rokometaši so še drugič premagali Beloruse.

Slovenska rokometna reprezentanca je v drugi prijateljski tekmi še drugič premagala Belorusijo. Po sobotni zmagi v Trbovljah so bili varovanci Veselina Vujovića od tekmecev boljši tudi v Laškem, tokrat s 27:23 (14:12).

Slovenija tudi tokrat ni imela večjih težav, čeprav v igri ni blestela. Selektor Vujović, ki je dal priložnost za igro tudi vsem novincem, je lahko videl, kar je videti hotel.

Vujović je na začetku tekme v gol poslal Urbana Lesjaka, na krilih sta mesti zasedla Niko Medved in Mario Šoštarič, na zunanjih položajih so bili novinec Aleks Kavčič, Jaka Malus in Jure Dolenec, na položaju krožnega napadalca Blaž Blagotinšek, v obrambi pa je garal Igor Žabič.

Slovenci na začetku niso bili najbolj prepričljivi, saj so prvič povedli po seriji obramb Lesjaka (v polčasu je ubranil sedem strelov) in izidu 8:7, v vodstvo jih je popeljal Kavčič. Po golu Šoštariča je prvič povedla za tri gole, izid prvega dela, v katerem sta priložnost za igro dobila tudi Matic Verdinek in Matic Suhaležnik, pa je bil 14:12.

Z izjemo Blagotinška, Malusa in Verdineka je drugi del začela povsem drugačna postava, v igro so vstopili Urh Kastelic, Blaž Janc, Žiga Mlakar in Borut Mačkovšek, pozneje pa še Aleks Vlah, Vid Kavtičnik pa je izvedel le tri sedemmetrovke, dve uspešno in ene ne (v prvem delu je sedemmetrovko zgrešil tudi Dolenec).

Blagotinšek, na koncu s štirimi goli najučinkovitejši igralec slovenske vrste, je Slovence prvič povedel v vodstvo za štiri gole, prednost od dveh do štirih golov pa Slovenci vzdrževali vse do konca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice