Šport
9389 ogledov

Legendarni Hrvat navdušen nad slovenskim rokometašem

Ivano Balić
Na pravkar končanem evropskem prvenstvu v rokometu je Ivana Balića navdušil slovenski organizator igre.

Slovenija je EP 2018 končala v drugem delu predtekmovanja, po tekmah so bile tema pogovora pogosto sodniške napake na škodo izbrancev Veselina Vujovića.

Kljub kontroverznemu sojenju so Slovenci pokazali nekaj odličnih predstav, izstopala je predvsem tekma proti kasnejšim zmagovalcem Špancem (31:26).

Legendarni hrvaški organizator igre Ivano Balić je bil razočaran nad zgodnjih slovesom njegovih rojakov, priznal pa je, da sta ga dva rokometaša na EP posebej navdušila.

rokomet evropsko prvenstvo 2018 Žreb za SP Šport Rokometaši pred težko nalogo

"Zame sta bila najboljša igralca prvenstva Luka Cindrić in Miha Zarabec. Mogoče je Zarabec v zaključku kakšne tekme naredil dve ali tri napake, ampak to se mu je zgodilo samo zato, ker je vodil igro celo tekmo, vse je bilo odvisno od njega. Res je igral zelo dobro. Kakšnega drugega igralca ne bi izpostavljal. Večina izmed njih je imela dobre in slabe tekme, med prvenstvom so se iskali, Cindrić in Zarabec pa sta izstopala," je v pogovoru za EkipoSN dejal Balić in ob Zarabcu izpostavil še njegovega kolega v vrstah Hrvaške.

Balić je v preteklosti dejal, da klasični organizatorji igre, kakršen je bil Balić tudi sam, izumirajo. Tudi zato mu je všeč Zarabec. "Cindrić in Zarabec sta jih (klasične organizatorje, op. a.) malo vrnila v življenje. Oba znata izjemno dobro nadzirati tekme, soigralci zaradi njiju igrajo bolje ... Tudi sama sta nevarna za gol, skratka, skrbita za vse. Oba sta prijetna osvežitev za rokomet.," je za omenjeni slovenski časnik še dejal Balić.

Veselin Vujović Ostro nad EHF Šport Lapajne: Če bi imeli čisto vest, bi Vujovića kaznovali Michael Wiederer To so povedali Šport EHF za konec še enkrat več zamižal ob kraji Slovenije
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice