Šport > Nogomet
3125 ogledov

Ronaldo prvič javno o grozljivih obtožbah: "Ne poslušate me!"

cristiano ronaldo
1/7
Epa
Sloviti nogometaš je na tiskovni konferenci pred obračunom z nekdanjim klubom spregovoril tudi o obtožbah o posilstvu.

Superzvezdnik torinskega Juventusa Cristiano Ronaldo se je prvič, odkar so v javnost pricurljale podrobnosti domnevnega posilstva, ki naj bi ga zagrešil leta 2009 v Las Vegasu, pojavil na tiskovni konferenci in javno spregovoril o resnih obtožbah, zaradi katerih bi se lahko celo znašel za zapahi.

cristiano ronaldo Imajo dokaze DNK Šport Porota lahko odloči: od 10 let do dosmrtne ječe za Ronalda

Ronaldo je za prvi uraden odziv na resne obtožbe Kathryn Mayorge poskrbel kar prek družbenih omežij, kjer je odločno zanikal krivdo in poudaril, da je posilstvo odvraten zločin, ki je v nasprotju z vsemi njegovimi vrednotami.

"Moja čista vest mi omogoča, da bom v mirnem stanju duha počakal na rezultate katerekoli preiskave," je pred dnevi sporočil eden najboljših nogometašev vseh časov.

V ponedeljek je bil eden izmed udeležencev tiskovne konference pred obračunom lige prvakov med Manchester Unitedom, za katerega je igral med letoma 2003 in 2009, ter Juventusom, kateremu se je pridružil pred začetkom letošnje sezone.

Četudi bi si tega želel, se vprašanjem na temo njegovega zasebnega življenja ni mogel izogniti.

cristiano ronaldo | Avtor: Epa Epa
"Vem, da sem zgled. V to sem 100-odstotno prepričan. Tako na igrišču kot izven njega. Vedno sem nasmejan. Zelo sem vesel. Srečo imam, da igram za fantastičen klub. Imam izjemno družino, štiri otroke, zdrav sem. Imam vse. Ostalo se me ne dotakne. Počutim se zelo dobro," je povedal Portugalec, ki je na tiskovni konferencei razkazoval prestižno uro, katere vrednost presega dva milijona evrov.

Ker so novinarji še naprej drezali vanj, je dodal: "Ne poslušate me, kaj vam govorim. Zelo sem srečen. Če se ne motim, smo pred dvema tednoma podali izjavo. Zadovoljen sem s potekom dogodkov. Seveda nimam namena lagati. Tako jaz kot moji odvetniki smo samozavestni. Najbolj pomembno je, da uživam v nogometu in življenju nasploh. Za ostalo skrbijo drugi ljudje. Resnica vedno najde pot. Z mano je vse v redu," je poudaril 33-letnik.

Ronaldo se bo na evropske zelenice vrnil po eni tekmi prepovedi, kar je bila posledica rdečega kartona na obračunu uvodnega kroga z Valencio. Juventus je španskega prvoligaša ugnal z 2:0, v drugem krogu pa je ob Ronaldovi odsotnosti premagal še BSC Young Boys (3:0). S šestimi točkami in gol razliko +5 zaseda prvo mesto v skupini H.

"Pred nami je težka tekma. Manchester United je močna ekipa. Če bomo igrali po trenerjevih željah, potem bomo imeli lepe možnosti za zmago. Ne smemo podcenjevati nasprotnika," je o ekipi nekdanjega stratega Real Madrida Joséja Mourinha povedal Ronaldo. "Manchester igra doma, zagotovo nam ne bo lahko. Imamo svoja orožja. Manchester United je treba spoštovati. Gre za fantastično ekipo z izkušenim trenerjem. Pričakujem zmago Juventusa."

"Vrnitev v Manchester je zame nekaj posebnega. Tukaj imam veliko lepih spominov. Še posebej na sira Alexa Fergusona, ki mu pošiljam velik objem. On mi je ogromno pomagal. Pri Juventusu se počitim dobro. Še vedno se privajam, pri čemer so mi vsi v veliko pomoč. Uživam v tej izkušnji. Juventusa ne želim primerjati z Realom. Gre za dva izjemna kluba. Vesel sem, da sem član tako dobre ekipe. Po Manchestru in Realu je to novo poglavje v mojem življenju. Vse gre kot po maslu, ekipa je fantastična," je poudaril Portugalec.

Ob omembi Reala, ki v španskem prvenstvu zaseda šele sedmo mesto, je bil Ronaldo redkobeseden. "Ni na meni, da govorim o Realu," je odvrnil.

cristiano ronaldo | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice