Šport > Košarka
229 ogledov

Nov osebni rekord s 50 točkami

Blake Griffin DeMar DeRozan Reševalni pas/Twitter
Onstran Atlantika so v noči na sredo odigrali tri obračune.

Rekorden je bil večer v Detroitu, kjer je Blake Griffin odigral tekmo kariere, dal je kar 50 točk, vključno s ključnima košema dve sekundi pred koncem podaljška za zmago domačih Pistons proti Philadelphia 76ers s 133:132. Detroit je podjetno krenil v novo sezono, na treh tekmah so vknjižili natanko toliko zmag ter v vzhodni konferenci skupaj s Torontom in Milwaukeejem v novi sezoni še ne poznajo poraza.

Prvi junak domačega moštva je bil seveda Griffin, ki je 50 točkam, kar je njegov najboljši dosežek v ligi NBA, dodal še 14 skokov in šest podaj. Devetindvajsetletnik je v izdihljajih rednega dela tekme dosegel koš za podaljšek. Pred iztekom podaljška pa je pod osebno napako poskrbel za izenačenje 132:132 ter nato bil še natančen pri izvajanju prostega meta.

"Borimo se, sprejemamo udarce, grizemo naprej. Ob polčasu sem si mislil, da bo to ena tistih tekem, kjer bo tisti, ki je bolj agresiven, ki zadaja več udarcev, zmagal. Da bo šlo za to, kdo lahko prejme največ udarcev, in prav to smo naredili. Verjeli smo vase, se borili in končali tekmo," je po koncu razmišljal Griffin.

To je bil večer prevlade domačih ekip. New Orleans Pelicans je pod domačima obročema premagal LA Clippers s 116:109, košarkarji zasedbe Denver Nuggets pa so bili boljši od Sacramento Kings.

Portland Trail Blazers Zver Šport Na tekmah NBA lige poslušajo Bijelo dugme, Dina Merlina ...

Za Pelikane, ki so prav tako prišli do tretje zmage in še nimajo poraza, je bil najučinkovitejši Anthony Davis s 34 točkami in 12 skoki. Zelo dober uvod v sezono je tudi za moštvom iz Denverja, ki je vpisalo četrto zmago, prav tako v nizu brez poraza. Osem košarkarjev Denverja je doseglo dvomestno število točk, Denver pa je trenutno na vrhu Zahoda. Denver in New Orleans sta v novi sezoni edini moštvi na Zahodu, ki še nista okusili grenkobe poraza.

Ekipe Chicago Bulls in Cleveland Cavaliers na Vzhodu ter Los Angeles Lakers, s superzvezdnikom LeBronom Jamesom, in Oklahoma City Thunder na Zahodu pa na treh odigranih tekmah še niso zmagale.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice