Šport > Košarka
6765 ogledov

Počasen posnetek razkril vso resnico in zvezdnika postavil na laž

rajon rondo chris paul Print Screen
Vodstvo liga NBA je izreklo sankcije košarkarjem, ki so bili vpleteni v pretep na tekmi med Los Angeles Lakers in Houston Rockets.

Na parketu sta si v lase skočila Chris Paul (Houston Rockets) in Rajon Rondo (Los Angeles Lakers). Neizzvan se je nato po nepotrebnem v pretep vmešal še Brandon Ingram (Los Angeles Lakers), ki je vse skupaj zakuhal s prekrškom nad Jamesom Hardnom.

Rajon Rondo vs Chris Paul Rondo vs Paul Šport Pretep NBA zvezdnikov: pljuvanje, levi kroše, desni direkt...

Verbalni spor je prerasel v fizično obračunavanje, ker naj bi Rondo pljunil košarkarja Houstona. Paulu to niti najmanj ni bilo všeč, zato je porinil prsto v Rondov obraz, nakar ga je košarkar Los Angeles s pestjo boksnil v nos. Olje na ogenj je nato prilil še Ingram in vnel se je vsesplošni pretep.

rajon rondo | Avtor: Epa Epa
Paul je trdil, da ga je Rondo pljunil, pri čemer so ga podprli njegovi soigralci. Rondo je obtožbe zanikal in zatrdil, da je zamahnil zgolj zato, ker mu je nasprotnik v obraz porinil prst. Dodal je še, da je imel v času incidenta v ustih ščitnik za zobe, ki naj bi vplival na njegovo zmožnost pljuvanja. Košarkarju je v bran stopilo tudi vodstvo ekipe. "Ne," je na vprašanje, ali je njegov košarkar pljunil Paula, odvrnil trener jezernikov Luke Walton.

Novi posnetki pa so Ronda postavili na laž. Houston je namreč pridobil video, s katerim je okrepil svoje stališče. S posnetka je razvidno, da je proti Paulu nedvomno poletela slina, Rondo pa naj bi se med zagovorom pred komisijo branil, da pljunek ni bil nameren. Glede na gibanje njegovih ustnic, je to malo verjetno. 

"Nesprejemljivo. Tega ne narediš nikomur. Ne v športu, ne na ulici. To je nespoštljivo. Ne vem, kaj drugega reči o tem," je incident komentiral očividec Carmelo Anthony. 

Ingram bo moral počivati štiri tekme, Rondo tri, Paul pa dve.

"Ingram je kaznovan, ker se je agresivno vrnil na parket in udaril Paula, se sovražno vedel do uradnika na tekmi in povzročil incident s suvanjem Jamesa Hardna," so sporočili iz vodstva lige in dodali: "Rondo je kaznovan, ker je začel pretep, pljunil in večkrat udaril Paula. Paul je kaznovan, ker se je dotaknil Rondovega obraza in ga večkrat poskušal udariti."

Komentarjev 3
  • kapibara 12:28 22.oktober 2018.

    A se je kej za čudit ? Divjad tako označuje svoj teritorij..

Sorodne novice