Kralj peska znova suveren

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nadal v 100. nastopu v Parizu gladko v polfinale.
Oglej si celoten članek

Španec Rafael Nadal se je ponoči uvrstil v polfinale teniškega odprtega prvenstva Francije. V jubilejnem 100. nastopu na igriščih Roland Garrosa je s 7:6 (4), 6:4 in 6:1 premagal Italijana Jannika Sinnerja in dosegel že svojo 98. zmago v Parizu.

V polfinalu bo 34-letni Nadal igral z Argentincem Diegom Schwartzmanom, ki je pred tem po več kot petih urah igre v petih nizih s 7:6 (1), 5:7, 6:7 (6), 7:6 (5), 6:2 premagal zmagovalca odprtega prvenstva ZDA Avstrijca Dominica Thiema in se v polfinale Pariza uvrstil prvič v karieri.

Prav dolg dvoboj je bil razlog za pozen obračun Nadala in Sinnerja. Največje igrišče v Parizu, igrišče Philippe Chatrier, ima od letos namreč urejeno streho in razsvetljavo, kar je omogočilo pozno tekmo.

Foto: Profimedia Rafael Nadal

Tudi tokrat je bil 19-letni Italijan, ki je v osmini finala ugnal finalista US Opna Nemca Alexandra Zvereva, zelo nevaren predvsem v prvem nizu. V 11. igri je Špancu celo odvzel začetni udarec in nato serviral za niz, a mu je Nadal vrnil z enako mero, v podaljšani igri pa unovčil izkušnje.

V preostalih dveh nizih je levoroki Španec, ki je septembra kot branilec naslova izpustil odprto prvenstvo ZDA, prevzel pobudo in po uri in 26 minutah stopil še korak bližje k 13. slavju v francoski prestolnici ter skupno 20. naslovu na turnirjih za grand slam. S tem bi se na večni lestvici na vrhu izenačil z legendarnim Švicarjem Rogerjem Federerjem.

Foto: Profimedia Rafael Nadal

V drugem nizu je Nadalu zadostoval odvzem servisa za 3:1 in razliko je zanesljivo pripeljal do konca. V tretjem nizu je Nadal povedel kar s 4:0.

Preostala polfinalista bosta znana danes. Grk Stefanos Tsitsipas se bo pomeril z Rusom Andrejem Rubljovom, prvi igralec sveta Srb Novak Đoković pa s Špancem Pablom Carrenom Busto.

* Izidi:
- Pariz, grand slam (38,41 milijona evrov):
- moški:
- četrtfinale:
Diego Schwartzman (Arg/12) - Dominic Thiem (Avt/3) 7:6 (1), 5:7, 6:7 (6), 7:6 (5), 6:2;
Rafael Nadal (Špa/2) - Jannik Sinner (Ita) 7:6 (4), 6:4, 6:1;

- ženske:
- osmina finala:
Danielle Collins (ZDA) - Ons Jabeur (Tun/30) 6:4, 4:6, 6:4;

- četrtfinale:
Nadia Podoroska (Arg) - Jelina Svitolina (Ukr/3) 6:2, 6:4;
Iga Swiatek (Pol) - Martina Trevisan (Ita) 6:3, 6:1.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.