Šport
222 ogledov

Kralj peska znova suveren

Rafael Nadal Profimedia
Nadal v 100. nastopu v Parizu gladko v polfinale.

Španec Rafael Nadal se je ponoči uvrstil v polfinale teniškega odprtega prvenstva Francije. V jubilejnem 100. nastopu na igriščih Roland Garrosa je s 7:6 (4), 6:4 in 6:1 premagal Italijana Jannika Sinnerja in dosegel že svojo 98. zmago v Parizu.

V polfinalu bo 34-letni Nadal igral z Argentincem Diegom Schwartzmanom, ki je pred tem po več kot petih urah igre v petih nizih s 7:6 (1), 5:7, 6:7 (6), 7:6 (5), 6:2 premagal zmagovalca odprtega prvenstva ZDA Avstrijca Dominica Thiema in se v polfinale Pariza uvrstil prvič v karieri.

Prav dolg dvoboj je bil razlog za pozen obračun Nadala in Sinnerja. Največje igrišče v Parizu, igrišče Philippe Chatrier, ima od letos namreč urejeno streho in razsvetljavo, kar je omogočilo pozno tekmo.

Rafael Nadal | Avtor: Profimedia Profimedia

Tudi tokrat je bil 19-letni Italijan, ki je v osmini finala ugnal finalista US Opna Nemca Alexandra Zvereva, zelo nevaren predvsem v prvem nizu. V 11. igri je Špancu celo odvzel začetni udarec in nato serviral za niz, a mu je Nadal vrnil z enako mero, v podaljšani igri pa unovčil izkušnje.

V preostalih dveh nizih je levoroki Španec, ki je septembra kot branilec naslova izpustil odprto prvenstvo ZDA, prevzel pobudo in po uri in 26 minutah stopil še korak bližje k 13. slavju v francoski prestolnici ter skupno 20. naslovu na turnirjih za grand slam. S tem bi se na večni lestvici na vrhu izenačil z legendarnim Švicarjem Rogerjem Federerjem.

Rafael Nadal | Avtor: Profimedia Profimedia

V drugem nizu je Nadalu zadostoval odvzem servisa za 3:1 in razliko je zanesljivo pripeljal do konca. V tretjem nizu je Nadal povedel kar s 4:0.

Preostala polfinalista bosta znana danes. Grk Stefanos Tsitsipas se bo pomeril z Rusom Andrejem Rubljovom, prvi igralec sveta Srb Novak Đoković pa s Špancem Pablom Carrenom Busto.

* Izidi:
- Pariz, grand slam (38,41 milijona evrov):
- moški:
- četrtfinale:
Diego Schwartzman (Arg/12) - Dominic Thiem (Avt/3) 7:6 (1), 5:7, 6:7 (6), 7:6 (5), 6:2;
Rafael Nadal (Špa/2) - Jannik Sinner (Ita) 7:6 (4), 6:4, 6:1;

- ženske:
- osmina finala:
Danielle Collins (ZDA) - Ons Jabeur (Tun/30) 6:4, 4:6, 6:4;

- četrtfinale:
Nadia Podoroska (Arg) - Jelina Svitolina (Ukr/3) 6:2, 6:4;
Iga Swiatek (Pol) - Martina Trevisan (Ita) 6:3, 6:1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice