Kraljem odpadli obe tekmi v Denverju

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V severnoameriški hokejski ligi NHL bi moral v noči na soboto igrati tudi Los Angeles Anžeta Kopitarja, a so tekmo s Coloradom prestavili zaradi več okužb v ekipi slednjega. Colorado bo prisilno počival do četrtka.
Oglej si celoten članek

Kot so sporočili iz lige NHL, so prestavili tri tekme Colorada zaradi pravil o okužbah z novim koronavirusom. V moštvu imajo zdaj tri okužbe, zato so morali naslednje tekme prestaviti, novi datumi pa še niso znani.

Med prestavljenima tekmama sta tudi dve z Los Angelesom, poleg te, ki bi morala biti v petek, še nedeljska, ter obračun s St. Louisom v torek. Colorado se bo predvidoma na tekme lahko vrnil v četrtek.

Po še precej daljšem premoru, ko so zaradi okužb morali počivati praktično vsi hokejisti, pa se vrača Vancouver. Vodstvo tekmovanja je sporočilo, da bo po 18-dnevni prekinitvi moštvo spet lahko igralo v nedeljo. Vancouver je doslej zadnjo tekmo igral 24. marca, po prvotnih načrtih bi se moral vrniti že v petek na tekmi z Edmontonom, a so po posvetu z zdravniško ekipo vrnitev prestavili na nedeljo.

"Večina se počuti dobro, nekateri zelo dobro, imamo pa tri igralce, ki v tem trenutku ne bi mogli igrati ali trenirati. Imamo pa na razpolago večno kadra," je dejal direktor ekipe Jim Benning.

V noči na soboto so v ligi odigrali štiri tekme. Montreal je premagal Calgary z 2:1, za zmagovalce je oba gola dosegel Tyler Toffoli, vratar Jake Allen, ki na zadnjih tekmah brani namesto poškodovanega Careyja Pricea, pa je zbral 28 obramb.

Minnesota je s 3:2 premagala San Jose, za zmagovalce so zadeli Nick Bonino, Zach Parise in Mats Zuccarello.

Vegas pa je zaklenil vrata in proti Anaheimu ni prejel nobenega zadetka; za vratarja Robina Lehnerja, ki s 16 obrambami sicer ni imel veliko dela, je bil to 16. "shutout" v karieri in prvi po marcu lani. Vegas se je s peto zmago v nizu pomaknil na drugo mesto v skupini tik za Colorado.

Izidi:
Montreal Canadiens - Calgary Flames     2:1
Boston Bruins - New York Islanders      3:0
Minnesota Wild - San Jose Sharks        3:2
Anaheim Ducks - Vegas Golden Knights    0:4
Colorado Avalanche - Los Angeles Kings  prestavljeno
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.