Šport
130 ogledov

Kraljem odpadli obe tekmi v Denverju

Anže Kopitar Profimedia
V severnoameriški hokejski ligi NHL bi moral v noči na soboto igrati tudi Los Angeles Anžeta Kopitarja, a so tekmo s Coloradom prestavili zaradi več okužb v ekipi slednjega. Colorado bo prisilno počival do četrtka.

Kot so sporočili iz lige NHL, so prestavili tri tekme Colorada zaradi pravil o okužbah z novim koronavirusom. V moštvu imajo zdaj tri okužbe, zato so morali naslednje tekme prestaviti, novi datumi pa še niso znani.

Med prestavljenima tekmama sta tudi dve z Los Angelesom, poleg te, ki bi morala biti v petek, še nedeljska, ter obračun s St. Louisom v torek. Colorado se bo predvidoma na tekme lahko vrnil v četrtek.

Po še precej daljšem premoru, ko so zaradi okužb morali počivati praktično vsi hokejisti, pa se vrača Vancouver. Vodstvo tekmovanja je sporočilo, da bo po 18-dnevni prekinitvi moštvo spet lahko igralo v nedeljo. Vancouver je doslej zadnjo tekmo igral 24. marca, po prvotnih načrtih bi se moral vrniti že v petek na tekmi z Edmontonom, a so po posvetu z zdravniško ekipo vrnitev prestavili na nedeljo.

"Večina se počuti dobro, nekateri zelo dobro, imamo pa tri igralce, ki v tem trenutku ne bi mogli igrati ali trenirati. Imamo pa na razpolago večno kadra," je dejal direktor ekipe Jim Benning.

V noči na soboto so v ligi odigrali štiri tekme. Montreal je premagal Calgary z 2:1, za zmagovalce je oba gola dosegel Tyler Toffoli, vratar Jake Allen, ki na zadnjih tekmah brani namesto poškodovanega Careyja Pricea, pa je zbral 28 obramb.

Minnesota je s 3:2 premagala San Jose, za zmagovalce so zadeli Nick Bonino, Zach Parise in Mats Zuccarello.

Vegas pa je zaklenil vrata in proti Anaheimu ni prejel nobenega zadetka; za vratarja Robina Lehnerja, ki s 16 obrambami sicer ni imel veliko dela, je bil to 16. "shutout" v karieri in prvi po marcu lani. Vegas se je s peto zmago v nizu pomaknil na drugo mesto v skupini tik za Colorado.

Izidi:
Montreal Canadiens - Calgary Flames     2:1
Boston Bruins - New York Islanders      3:0
Minnesota Wild - San Jose Sharks        3:2
Anaheim Ducks - Vegas Golden Knights    0:4
Colorado Avalanche - Los Angeles Kings  prestavljeno
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.