Šport
18 ogledov

Pensilvanijski derbi odločili kazenski streli

Philadelphia Flyers Pittsburgh Penguins Profimedia
V noči na petek so v najmočnejši hokejski ligi na svetu odigrali devet tekem.

Hokejisti Philadelphia Flyers so v ligi NHL z 2:1 po kazenskih strelih premagali Pittsburgh Penguins. Z 31 obrambami je na pensilvanijskem derbiju blestel vratar zmagovalne ekipe Carter Hart.

Razpoloženi Hart je vseskozi držal gostujoče moštvo v igri. Pittsburgh je sicer povedel v drugi tretjini, ko je v 6. minuti zadel Sidney Crosby. A Philadelphia je nato izničila prednost v 2. minuti zadnje tretjine, ko je zadel Jakub Voraček.

Vratar Philadelphie je nato še posebej blestel v podaljšku, ko je ustavil pet strelov domače ekipe. "Hart je dosegel nekaj izjemnih obramb," je dejal trener Philadelphie Alain Vigneault. "V podaljšku smo bili slabša ekipa, oni so imeli boljše priložnosti, a Hart nas je pripeljal v položaj za kazenske strele."

Raimo Summanen SŽ Olimpija Po porazu Šport Finec bi Olimpijine "umetnostne drsalce" sredi tekme poslal domov!

Philadelphia je zdaj pri 20 zmagah, 17 porazih in šestih podaljških na šestem mestu v skupini MassMutual East. Za četrtim mestom, ki še vodi v končnico, zaostaja za šest točk. Trenutno je na tem mestu s 23 zmagami v tej sezoni Boston, za katerega so v pretekli noči blesteli Brad Marchand, nova pridobitev Taylor Hall in vratar Tukka Rask.

Hall je na drugi tekmi po prestopu v vrste Bostona v 2. minuti zadnje tretjine zadel za vodstvo s 3:1 proti New York Islanders. Marchand je zadel dvakrat, Rask pa je na svoji prvi tekmi po poškodbi zbral 22 obramb in zabeležil 300. zmago v ligi. Končni izid je bil 4:1 za Boston.

Še en vratar, ki je blestel v pretekli noči, je bil Dustin Tokarski. Ta je zbral 27 obramb za presenetljivo zmago Buffala proti Washington Capitals s 5:2. Anders Bjork je prispeval gol in podajo za Buffalo, ki je tako pokvaril jubilejno 1000. tekmo Nicklasa Backstroma za Washington. Ta sicer ostaja ena najboljših ekip v ligi z izkupičkom 28-12-4, Buffalo pa je najslabše moštvo te sezone z 11-25-7.

NHL, izidi:

Boston Bruins - New York Islanders         4:1
New York Rangers - New Jersey Devils       4:0
Washington Capitals - Buffalo Sabres       2:5
Carolina Hurricanes - Nashville Predators  4:1
Tampa Bay Lightning - Florida Panthers     3:2 (podaljšek)
Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers  1:2 (kazenski streli)
Toronto Maple Leafs - Winnipeg Jets        2:5
Detroit Red Wings - Chicago Blackhawks     4:1
Dallas Stars - Columbus Blue Jackets       4:1
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice