Kralji naposled do visoke zmage, tudi Kopitar uspešen

Foto: Profimedia Anže Kopitar
Hokejisti Los Angeles Kings so v ligi NHL v domači dvorani Staples Center visoko, s 4:1 premagali New York Islanders.
Oglej si celoten članek

Dustin Brown in Alex Iafallo sta proti Otočanom vsak dosegla gol in podajo, tudi slovenski zvezdnik Anže Kopitar je s podajo spet v statistiko vpisal točko, skupaj jih ima to sezono že 27. Vratar Jonathan Quick je zbral 24 obramb. Izkazala sta se še Jeff Carter z zadetkom z igralcem več na ledu, in Matt Roy z golom, Kralji pa so prišli do pete zmage na zadnjih osmih tekmah.

Kljub slavju proti ta čas četrti ekipi lige, Islanders imajo 34 točk, so kralji na 30., predzadnjem mestu v ligi. Imajo 20 točk, toliko kot New Jersey, ki je mesto pred njimi, s 17 točkami je zadnji Detroit.

Edini zadetek za Otočane je dosegel Derick Brassard. Naslednja tekma kralje čaka v petek, ko bodo gostovali pri kalifornijskih tekmecih San Jose Sharks.

Rdeča krila so na domačem ledu v Detroitu kar z 0:6 izgubila proti ekipi Toronto Maple Leafs, ki je sredi prvenstvene lestvice.

Na njenem čelu je moštvo Boston Bruins po zmagi z 2:1 v gosteh nad Ottawo Senators. Boston je zmagal petič v nizu, na zadnjih devetih tekmah pa je dosegel najmanj točko. Tako kot Boston ima 37 točk tudi drugouvrščena ekipa Washington Capitals, ki je v ameriški prestolnici ob 37 obrambah Bradena Holtbyja s 4:3 odpravila Florido Panthers.

Ruski zvezdnik Jevgenij Malkin je dosegel pet točk z goloma in s tremi podajami prvič po marcu 2012 za zmago Pittsburgh Penguins nad Vancouver Canucks z 8:6. Pittsburgh je še v tretji tretjini zaostajal za tri gole, nato pa so domači pripravili popoln preobrat, ki ga je z odločilnim zadetkom tri minute in šest sekund pred koncem kronal Kris Letang.

Poleg Malkina sta se v napadu s po štirimi točkami izkazala še Jake Guentzel, imel je po dva gola in podaji, ter Bryan Rust, ki je dosegel zadetek in tri asistence.

Izidi:

Los Angeles Kings - New York Islanders       4:1
(Anže Kopitar: 1 podaja, 2 strela na gol v 21 minutah za LA)
Buffalo Sabres - Calgary Flames              2:3 (podaljšek)
Ottawa Senators - Boston Bruins              1:2
Detroit Red Wings - Toronto Maple Leafs      0:6
Tampa Bay Lightning - St. Louis Blues        3:4
New York Rangers - Carolina Hurricanes       3:2
Pittsburgh Penguins - Vancouver Canucks      8:6
Washington Capitals - Florida Panthers       4:3
Columbus Blue Jackets - Philadelphia Flyers  2:3
Nashville Predators - Vegas Golden Knights   3:4 (podaljšek)
Arizona Coyotes - Anaheim Ducks              4:3 (kazenski streli)
Colorado Avalanche - Edmonton Oilers         4:1
San Jose Sharks - Winnipeg Jets              1:5
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.