Šport
95 ogledov

Kralji naposled do visoke zmage, tudi Kopitar uspešen

Anže Kopitar Profimedia
Hokejisti Los Angeles Kings so v ligi NHL v domači dvorani Staples Center visoko, s 4:1 premagali New York Islanders.

Dustin Brown in Alex Iafallo sta proti Otočanom vsak dosegla gol in podajo, tudi slovenski zvezdnik Anže Kopitar je s podajo spet v statistiko vpisal točko, skupaj jih ima to sezono že 27. Vratar Jonathan Quick je zbral 24 obramb. Izkazala sta se še Jeff Carter z zadetkom z igralcem več na ledu, in Matt Roy z golom, Kralji pa so prišli do pete zmage na zadnjih osmih tekmah.

Kljub slavju proti ta čas četrti ekipi lige, Islanders imajo 34 točk, so kralji na 30., predzadnjem mestu v ligi. Imajo 20 točk, toliko kot New Jersey, ki je mesto pred njimi, s 17 točkami je zadnji Detroit.

Edini zadetek za Otočane je dosegel Derick Brassard. Naslednja tekma kralje čaka v petek, ko bodo gostovali pri kalifornijskih tekmecih San Jose Sharks.

Rdeča krila so na domačem ledu v Detroitu kar z 0:6 izgubila proti ekipi Toronto Maple Leafs, ki je sredi prvenstvene lestvice.

Na njenem čelu je moštvo Boston Bruins po zmagi z 2:1 v gosteh nad Ottawo Senators. Boston je zmagal petič v nizu, na zadnjih devetih tekmah pa je dosegel najmanj točko. Tako kot Boston ima 37 točk tudi drugouvrščena ekipa Washington Capitals, ki je v ameriški prestolnici ob 37 obrambah Bradena Holtbyja s 4:3 odpravila Florido Panthers.

Ruski zvezdnik Jevgenij Malkin je dosegel pet točk z goloma in s tremi podajami prvič po marcu 2012 za zmago Pittsburgh Penguins nad Vancouver Canucks z 8:6. Pittsburgh je še v tretji tretjini zaostajal za tri gole, nato pa so domači pripravili popoln preobrat, ki ga je z odločilnim zadetkom tri minute in šest sekund pred koncem kronal Kris Letang.

Poleg Malkina sta se v napadu s po štirimi točkami izkazala še Jake Guentzel, imel je po dva gola in podaji, ter Bryan Rust, ki je dosegel zadetek in tri asistence.

Izidi:

Los Angeles Kings - New York Islanders       4:1
(Anže Kopitar: 1 podaja, 2 strela na gol v 21 minutah za LA)
Buffalo Sabres - Calgary Flames              2:3 (podaljšek)
Ottawa Senators - Boston Bruins              1:2
Detroit Red Wings - Toronto Maple Leafs      0:6
Tampa Bay Lightning - St. Louis Blues        3:4
New York Rangers - Carolina Hurricanes       3:2
Pittsburgh Penguins - Vancouver Canucks      8:6
Washington Capitals - Florida Panthers       4:3
Columbus Blue Jackets - Philadelphia Flyers  2:3
Nashville Predators - Vegas Golden Knights   3:4 (podaljšek)
Arizona Coyotes - Anaheim Ducks              4:3 (kazenski streli)
Colorado Avalanche - Edmonton Oilers         4:1
San Jose Sharks - Winnipeg Jets              1:5
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.