Kralji ogreti, Hudiči poraženi

Foto: Žurnal24 Hokejisti Devilsov so jih slišali. Jacques Lemaire zna biti zelo glasen. (Foto:
Sharks, Devils, Penguins in Red Wings, vse štiri ekipe so zadnja leta med anjboljšimi v ligi NHL, so končnico začele s porazi. Anže Kopitar jo s Kings začenja ta četrtek v olimpijskem mestu.
Oglej si celoten članek

Končnica se je začela s presenečenji. Poraženi so prvaki iz Pittsbugha, prav tako prvi nosilci Zahoda San Jose, doma je izgubil tudi New Jersey.

Colorado Avalanche, Phoenix Coyotes, Ottawa Senators in Philadelphia Flyers so v noči na četrtek z zmagami začeli končnico lige NHL. Oči slovenske javnosti pa so uprte na četrtkovo prvo tekmo Anžeta Kopitarja v končnici sploh. Los Angeles Kings, ki so dobili pet od zadnjih desetih tekem rednega dela, potujejo na gostovanje v olimpijsko mesto k Vancouver Canucksom. Slednji so zmagali le na štirih od zadnjih desetih tekem, a letos trikrat premagali Kralje. Je bila pa zato edina letošnja zmaga Kingsov nad Canucks toliko bolj prepričljiva (8:4 prvega aprila). Pravijo, da se pravi hokej začne igrati šele v končnici in prav to bo poleg kanadske publike največji izziv za moštvo iz Los Angelesa. Canucks so igranja v končnici že vajeni, medtem ko bo za štiri od petih najboljših strelcev Kingsov (Kopitarja, Drewa Doughtyja, Dustina Browna in Aleksandra Frolova) to prvi nastop v končnici. Največja skrb Kraljev pred začetkom je vratar Jonathan Quick. Na začetku sezone bi bil odličen, v zadnjem obdobju pa ne. Zanimivo: enako težavo imajo Canucks, saj je olimpijski prvak Roberto Luongo po olimpijskih igrah naredil vrsto neumnih napak.

Liga NHL, tekme 14. 4.

San Jose Sharks : Colorado Avalanche 1:2 /0:1/
Phoenix Coyotes : Detroit Red Wings 3:2 /1:0/

Pittsburgh Penguins : Ottawa Senators 4:5 /0:1/
New Jersey Devils : Philadelphia Flyers 1:2 /0:1/

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.