Šport
20 ogledov

Kralji ogreti, Hudiči poraženi

Hokejisti Devilsov so jih slišali. Jacques Lemaire zna biti zelo glasen. (Foto: Žurnal24 main
Sharks, Devils, Penguins in Red Wings, vse štiri ekipe so zadnja leta med anjboljšimi v ligi NHL, so končnico začele s porazi. Anže Kopitar jo s Kings začenja ta četrtek v olimpijskem mestu.

Končnica se je začela s presenečenji. Poraženi so prvaki iz Pittsbugha, prav tako prvi nosilci Zahoda San Jose, doma je izgubil tudi New Jersey.

Colorado Avalanche, Phoenix Coyotes, Ottawa Senators in Philadelphia Flyers so v noči na četrtek z zmagami začeli končnico lige NHL. Oči slovenske javnosti pa so uprte na četrtkovo prvo tekmo Anžeta Kopitarja v končnici sploh. Los Angeles Kings, ki so dobili pet od zadnjih desetih tekem rednega dela, potujejo na gostovanje v olimpijsko mesto k Vancouver Canucksom. Slednji so zmagali le na štirih od zadnjih desetih tekem, a letos trikrat premagali Kralje. Je bila pa zato edina letošnja zmaga Kingsov nad Canucks toliko bolj prepričljiva (8:4 prvega aprila). Pravijo, da se pravi hokej začne igrati šele v končnici in prav to bo poleg kanadske publike največji izziv za moštvo iz Los Angelesa. Canucks so igranja v končnici že vajeni, medtem ko bo za štiri od petih najboljših strelcev Kingsov (Kopitarja, Drewa Doughtyja, Dustina Browna in Aleksandra Frolova) to prvi nastop v končnici. Največja skrb Kraljev pred začetkom je vratar Jonathan Quick. Na začetku sezone bi bil odličen, v zadnjem obdobju pa ne. Zanimivo: enako težavo imajo Canucks, saj je olimpijski prvak Roberto Luongo po olimpijskih igrah naredil vrsto neumnih napak.

Liga NHL, tekme 14. 4.

San Jose Sharks : Colorado Avalanche 1:2 /0:1/
Phoenix Coyotes : Detroit Red Wings 3:2 /1:0/

Pittsburgh Penguins : Ottawa Senators 4:5 /0:1/
New Jersey Devils : Philadelphia Flyers 1:2 /0:1/

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.