Kralji ostajajo prikovani na dno

Foto: Profimedia
Kralji praznih rok iz Calgaryja, kjer so polovico golov dobili v zadnji minuti.
Oglej si celoten članek

Ekipa Los Angeles Kings je v severnoameriški hokejski ligi NHL na gostovanju z 1:4 izgubila dvoboj z igralci Calgary Flames, ki so dva gola zadeli v zadnji minuti. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar za poražene goste ni dosegel točke, v 21:05 minute pa je sprožil en strel na vrata domačih.

NHL Kopitar znova polnil statistiko, a ...

Igralci Calgaryja so namreč izvrstno opravili svoje delo v obrambi, saj so tekmeci lahko streljali le štirinajstkrat na njihov gol, obenem pa so sami štirikrat poslali plošček v mrežo. Kljub temu je bil izid še po v začetku tretje tretjine izenačen na 1:1.

Že po 36 sekundah tekme je domače v vodstvo popeljal Mikael Backlund, ki je nato dosegel še gol in podajo. V 14. minuti drugega dela igre je izenačil Adrian Kempe. Vratar gostov Calvin Petersen (33 obramb) je nato klonil v osmi minuti zadnje tretjine, ko je prednost igralca več na ledu izkoristil Johnny Gaudreau, v zadnji minuti pa sta v razmaku 24 sekund goste dotolkla Backlund in Sean Monahan, ki mu je podal prav Backlund.

Los Angeles po drugem porazu v nizu in četrtem na zadnjih šestih tekmah ostaja z 19 točkami zadnja ekipa na lestvici lige. Naslednjo tekmo bodo Kopitar in soigralci odigrali v noči na ponedeljek, ko bodo gostili Carolino Hurricanes.

Od petih tekem odigranih v noči na soboto po slovenskem času so se kar tri končale po podaljšku.

Florida Panthers, moštvo z dna vzhodne konference, je gostilo moštvo z vrha divizije Buffalo Sabres in zmagalo po podaljšku. Buffalo je dvakrat vodil, a se je domačim obakrat uspelo vrnili in na koncu zmagati, odločilni gol je dosegel Aleksander Barkov.

Ekipa Carolina Hurricanes je v prvi tretjini povedla, potem pa so Anaheim Ducks v zadnji izenačili na 1:1 in tekma je šla v podaljšek, ki ga je odločil Ryan Getzlaf. To je bila peta zmaga Anaheima v zadnjih šestih tekmah.

St. Louis Blues je po prvi tretjini vodil z 2:0, potem pa so pobudo prevzeli domačini, moštvo Colorado Avalanche, a so si zmago s 3:2 zagotovili hokejisti St. Louisa z golom Coltona Parayka v podaljšku.

Washington Capitals so bili precej prepričljivo s 6:3 boljši od New Jersey Devils. K sedmi zaporedni zmagi Washingtona je hat trick in podajo prispel Nicklas Backstrom, ki je zadel tudi prvi in zadnji gol na tekmi. Backstrom je sicer že na drugi zaporedni tekmi v svojo statistiko vpisal vsaj tri točke, na zadnjih 14 tekmah pa je dosegel 19 točk (sedem golov in 12 podaj).

NHL Niz Washingtona se nadaljuje

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.