Šport
64 ogledov

Niz Washingtona se nadaljuje

Islanders Capitals Washington je bil uspešen v New Yorku.
V severnoameriški hokejski ligi NHL so odigrali pet dvobojev, na treh je zmaga ostala doma, na dveh so se veselili gostje.

Šesto zaporedno zmago so vpisali aktualni prvaki Washington Capitals, ki so slavili pri Otočanih iz New Yorka. Capitals ostajajo ena najbolj vročih ekip lige NHL. Domači Islanders so povedli že v prvi minuti, ko je bil uspešen 34-letni finski veteran Valtteri Filppula. A je bilo vodstvo kratkega daha. Že v tretji minuti je udaril deset let mlajši Kanadčan Tom Wilson in izenačil. Washington si je v drugi tretjini zagotovil vodstvo 2:1, v polno je zabil Nic Dowd. Ta izid je veljal vse do 55 minute, ko je znova udaril Wilson, ob power playu, za 3:1. Wilsonn je bil del napada tudi pri četrtem zadetku, ko je asistiral kapetanu Aleksu Ovečkinu 22 sekund pred koncem za 4:1.

Anže Kopitar NHL Šport Najuspešnejši večer Kopitarja v tej sezoni

Washington v metropolitanski skupini vodi z 31 točkami. Le točko manj ima Columbus Blue Jackets. Ljubitelji hokeja so največ zadetkov, ducat, lahko spremljali v Detroitu, kjer pa domači Red Wings nikakor niso mogli povesti proti gostujočim Modrim jopičem iz Columbusa (7:5). Ti so slavili od začetka obračuna do konca.

Derbi atlantske skupine med Torontom in Bostonom je s 4:2 pripadel kanadskim domačinom Javorovim listom. V atlantski skupini je precejšnja gneča. Na vrhu je Tampa s 35 točkami, Buffalo in Toronto imata enak seštevek 34 točk, Boston ima na tretjem mestu 30 točk.

Hokejisti Florida Panthers so slavili doma po podaljšku s 4:3 proti New Jersey Devils, ki so vpisali tretji zaporedni poraz.

Tretja ekipa metropolitanske skupine New York Rangers je bila prav tako uspešna na domačem ledu, goste, Ottawa Senators, je odpravila s 4:2.

NHL, izidi:

Toronto Maple Leafs - Boston Bruins 4:2
Florida Panthers - New Jersey Devils 4:3*
New York Islanders - Washington Capitals 1:4
New York Rangers - Ottawa Senators 4:2
Detroit Red Wings - Columbus Blue Jackets 5:7

* - po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.