Kralji s porazom končali gostovanje

Foto: Žurnal24 Aleksander Frolov je Los Angeles v deveti minuti popeljal do prvega vodstva.
Slovenski hokejist Anže Kopitar je v severnoameriški hokejski ligi v torek zvečer gostoval v St. Louisu. Kralji so tekmo končali kot poraženci, Kopitar pa je tokrat prispeval le podajo.
Oglej si celoten članek
 

Liga NHL

Boston : Carolina 2:3
NY Islanders
: Philadelphia 4:3
Tampa Bay
: Montreal 3:2
Ottawa : Buffalo 1:5
Nashville
: Detroit 4:2
St. Louis
: Los Angeles 4:2
Edmonton
: Minnesota 4:2
Colorado : Anaheim 1:2
San Jose : Calgary 3:4*
*po podaljšku

Losangeleške Kralje Anžeta Kopitarja je v torek zvečer v ligi NHL čakalo gostovanje pri St. Louisu. Kralji so tekmo začeli uspešno: v 13. minuti srečanja je domačega vratarja premagal 25-letni Rus v kalifornijskih vrstah Aleksander Frolov, s podajo pa sta sodelovala Patrick O'Sullivan in Kevin Dallman. Gostitelji so rezultat prvič izenačili po 33 sekundah druge tretjine, zadel je Andy McDonald, drugič pa že v deveti minuti iste tretjine, ko je vodstvo Kraljev z 2:1 – pri drugem golu Los Angelesa, ki ga je dosegel Dustin Brown, je s podajo sodeloval tudi Kopitar – izničil Martin Rucinsky, ki je pozneje vknjižil še točko s podajo pri tretjem golu.

Po izenačeni drugi tretjini so namreč gostitelji v zadnjem delu srečanja nadigrali goste: tretji gol je dosegel obrambni igralec Jay KcKee v osmi minuti zadnjega dela, zmago s 4:2 pa je pet minut za njim potrdil še David Backes. "V ekipah, ki se borijo za igranje v končnici, tudi obrambni igralci pomagajo v napadu," je po tekmi svojo potezo komentiral McKee, ki je prispeval prvi gol obrambe  po 12 tekmah. "Tudi sami moramo večkrat tako pomagati napadu." Hokejisti St. Louisa so z zmago prekinili niz štirih zaporednih porazov, že petič zaporedoma pa so premagali Los Angeles, ki je s porazom sklenil daljše gostovanje. V petek bodo tako po enem mesecu spet zaigrali v domači dvorani, kjer bodo gostili ekipo Calgary.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.