Šport
3 ogledov

Kralji s porazom končali gostovanje

Aleksander Frolov je Los Angeles v deveti minuti popeljal do prvega vodstva. Žurnal24 main
Slovenski hokejist Anže Kopitar je v severnoameriški hokejski ligi v torek zvečer gostoval v St. Louisu. Kralji so tekmo končali kot poraženci, Kopitar pa je tokrat prispeval le podajo.
 

Liga NHL

Boston : Carolina 2:3
NY Islanders
: Philadelphia 4:3
Tampa Bay
: Montreal 3:2
Ottawa : Buffalo 1:5
Nashville
: Detroit 4:2
St. Louis
: Los Angeles 4:2
Edmonton
: Minnesota 4:2
Colorado : Anaheim 1:2
San Jose : Calgary 3:4*
*po podaljšku

Losangeleške Kralje Anžeta Kopitarja je v torek zvečer v ligi NHL čakalo gostovanje pri St. Louisu. Kralji so tekmo začeli uspešno: v 13. minuti srečanja je domačega vratarja premagal 25-letni Rus v kalifornijskih vrstah Aleksander Frolov, s podajo pa sta sodelovala Patrick O'Sullivan in Kevin Dallman. Gostitelji so rezultat prvič izenačili po 33 sekundah druge tretjine, zadel je Andy McDonald, drugič pa že v deveti minuti iste tretjine, ko je vodstvo Kraljev z 2:1 – pri drugem golu Los Angelesa, ki ga je dosegel Dustin Brown, je s podajo sodeloval tudi Kopitar – izničil Martin Rucinsky, ki je pozneje vknjižil še točko s podajo pri tretjem golu.

Po izenačeni drugi tretjini so namreč gostitelji v zadnjem delu srečanja nadigrali goste: tretji gol je dosegel obrambni igralec Jay KcKee v osmi minuti zadnjega dela, zmago s 4:2 pa je pet minut za njim potrdil še David Backes. "V ekipah, ki se borijo za igranje v končnici, tudi obrambni igralci pomagajo v napadu," je po tekmi svojo potezo komentiral McKee, ki je prispeval prvi gol obrambe  po 12 tekmah. "Tudi sami moramo večkrat tako pomagati napadu." Hokejisti St. Louisa so z zmago prekinili niz štirih zaporednih porazov, že petič zaporedoma pa so premagali Los Angeles, ki je s porazom sklenil daljše gostovanje. V petek bodo tako po enem mesecu spet zaigrali v domači dvorani, kjer bodo gostili ekipo Calgary.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.