Kralji so še živi

Foto: Žurnal24 LA Kings so slavili v gosteh. (Foto: Reuters)
Hokejisti NHL-moštva Los Angeles Kings so z zmago nad San Jose Sharks s 3:1 podaljšali svoje upanje na napredovanje. Zdaj v zmagah proti Morskim psom zaostajajo z 2:3. Washington je napredoval.
Oglej si celoten članek

Hokejisti losangeleških Kraljev, moštva poškodovanega slovenskega zvezdnika lige NHL Anžeta Kopitarja, so sinoči podaljšali svoje igranje v končnici tega tekmovanja. Z zmago proti San Joseju v gosteh s 3:1 so namreč skupni izid v zmagah znižali na 2:3. Junak tekme je bil vratar Los Angelesa Jonathan Quick z 51 obrambami. Naslednja, morda že odločilna tekma kalifornijskih tekmecev bo v ponedeljek ponoči po srednjeevropskem času v Los Angelesu.

"Jonathan Quick se vselej izkaže s solidno predstavo. Danes smo ga res potrebovali, zaradi njega smo še vedno v igri za nadaljevanje končnice," je po tekmi priznal trener Terry Murray. Naslednja, morda že odločilna tekma kalifornijskih tekmecev bo v ponedeljek ponoči po srednjeevropskem času v Los Angelesu.

Za hokejiste Rangerjev iz New Yorka pa je končnice že konec. V Washingtonu so morali še četrtič priznati premoč Aleksandru Ovečkinu in druščini, tokrat je bil izid 3:1 za moštvo iz prestolnice. Mike Green je načel mrežo tekmecev, Ovečkin je dosegel enega od treh zadetkov, drugega je dodal Aleksander Semin. Vratar Michal Neuvirth je bil s 26 obrambami tik pred novim "shutoutom", toda Wojtek Wolski mu je z zadnjim golom Rangerjev v tej sezoni pol minute pred koncem pokvaril statistiko.

Liga NHL, 1. kolo končnice, konferenčni četrtfinale*:

Zahod:
San Jose Sharks : Los Angeles Kings 1:3 /3:2/
Marleau; Simmonds, Clifford, Penner

Vzhod:
Pittsburgh Penguins : Tampa Bay Lightning 2:8 /3:2/
Conner, Rupp; Gagne 2, Stamkos 2, Kubina 2, Lecavalier, Moore

Washington Capitals : New York Rangers 3:1 /4:1/ - Washington je napredoval
Green, Ovečkin, Semin; Wolski

Boston Bruins : Montreal Canadiens 2:1** /3:2/
Marchand, Horton; Halpern

*v poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri zmage
**po dveh podaljških

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.