Šport
20 ogledov

Kralji so še živi

LA Kings so slavili v gosteh. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Hokejisti NHL-moštva Los Angeles Kings so z zmago nad San Jose Sharks s 3:1 podaljšali svoje upanje na napredovanje. Zdaj v zmagah proti Morskim psom zaostajajo z 2:3. Washington je napredoval.

Hokejisti losangeleških Kraljev, moštva poškodovanega slovenskega zvezdnika lige NHL Anžeta Kopitarja, so sinoči podaljšali svoje igranje v končnici tega tekmovanja. Z zmago proti San Joseju v gosteh s 3:1 so namreč skupni izid v zmagah znižali na 2:3. Junak tekme je bil vratar Los Angelesa Jonathan Quick z 51 obrambami. Naslednja, morda že odločilna tekma kalifornijskih tekmecev bo v ponedeljek ponoči po srednjeevropskem času v Los Angelesu.

"Jonathan Quick se vselej izkaže s solidno predstavo. Danes smo ga res potrebovali, zaradi njega smo še vedno v igri za nadaljevanje končnice," je po tekmi priznal trener Terry Murray. Naslednja, morda že odločilna tekma kalifornijskih tekmecev bo v ponedeljek ponoči po srednjeevropskem času v Los Angelesu.

Za hokejiste Rangerjev iz New Yorka pa je končnice že konec. V Washingtonu so morali še četrtič priznati premoč Aleksandru Ovečkinu in druščini, tokrat je bil izid 3:1 za moštvo iz prestolnice. Mike Green je načel mrežo tekmecev, Ovečkin je dosegel enega od treh zadetkov, drugega je dodal Aleksander Semin. Vratar Michal Neuvirth je bil s 26 obrambami tik pred novim "shutoutom", toda Wojtek Wolski mu je z zadnjim golom Rangerjev v tej sezoni pol minute pred koncem pokvaril statistiko.

Liga NHL, 1. kolo končnice, konferenčni četrtfinale*:

Zahod:
San Jose Sharks : Los Angeles Kings 1:3 /3:2/
Marleau; Simmonds, Clifford, Penner

Vzhod:
Pittsburgh Penguins : Tampa Bay Lightning 2:8 /3:2/
Conner, Rupp; Gagne 2, Stamkos 2, Kubina 2, Lecavalier, Moore

Washington Capitals : New York Rangers 3:1 /4:1/ - Washington je napredoval
Green, Ovečkin, Semin; Wolski

Boston Bruins : Montreal Canadiens 2:1** /3:2/
Marchand, Horton; Halpern

*v poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri zmage
**po dveh podaljških

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.