Kranjčani drago prodali kožo Olimpiji

Foto: Simon Maljevac
Foto: Simon Maljevac
Hokejisti Telemacha Olimpije so dobili prvo polfinalno tekmo državnega prvenstva in v gosteh premagali kranjski Triglav (3:1).
Oglej si celoten članek

Glavni favoriti za naslov prvaka, hokejisti Telemacha Olimpije, so v prvi polfinalni tekmi DP upravičili status favoritov, a so se za uspeh v Kranju morali potruditi.

Začetek je bil za goste sicer odličen, saj so zadeli že v 37. sekundi, potem pa so domači vzpostavili ravnotežje. Do konca prve tretjine in v večjem delu druge so bili Kranjčani enakovredni, na drugi odmor pa so vseeno odšli z dvema goloma zaostanka. Ko so gostje izkoristili še številčno prednost in takoj na začetku zadnje tretjine povedli s 3:0, se je zdelo, da je domačih upov konec, a je Žan Zupan deset minut pred koncem premagal Aleša Silo za znižanje na 1:3. Po enakovredni igri do konca pa se izid nato ni več spremenil.

V polfinalu DP ekipe igrajo dve tekmi po sistemu boljši iz dveh tekem po rezultatu. Povratni kranjsko-ljubljanski obračun bo čez teden dni v Tivoliju, prva tekma finala bo nato 31. marca, prvak bo znan 3. aprila po povratni finalni tekmi. V drugem polfinalu se merita moštvi Team Jesenice in Playboy Slavija. Jeseničani so z zmago z 2:3 napovedali težko pričakovani derbi za državno krono.

Odločil gol z igralcem več

Danes sta se v Zalogu pomerila stara znanca iz lige INL. V tem tekmovanju so bili obakrat boljši Jeseničani (4:2 in 9:0), ki so tudi kot edini slovenski predstavniki igrali v končnici. Tudi danes so slavili Gorenjci, a je bilo bolj tesno kot na zadnjem obračunu.

Po prvi tretjini brez zadetkov je goste v vodstvo ob "power-playu" popeljal Peter Bizalj, vendar je Enes Gorše hitro izenačil. Jeseničani so izenačen dvoboj, tudi pri strelih na gol je bilo razmerje 31-32, odločili v svoj prid v treh minutah drugega dela, ko so najprej z igralcem več vodstvo povišali, Bizalj pa je z drugim zadetkom na tekmi zagotovil trdnejše vodstvo s 3:1. Založani so na začetku zadnjega dela izid hitro znižali, a je bil izid 2:3 nato tudi končni rezultat prve tekme. Povratna tekma bo na sporedu 27. marca na Jesenicah.

Slovenska liga, polfinale, rezultat:

Triglav : Telemach Olimpija 1:3 (0:1, 0:1, 1:1).
Zupan (50); Mušič (1), Cvetek (37), Morency (41)

Playboy Slavija : Team Jesenice 2:3 (0:0, 1:3, 1:0)
Gorše (22), N. Peterca (43); Bizalj (21), Brus (33), Bizalj (36)

Četrtek, 27. marec, ob 19.15:
Telemach Olimpija - Triglav

Ob 18.00:
Team Jesenice - Playboy Slavija

Finale, ponedeljek, 31. marec:
1. tekma

Četrtek, 3. april:
2. tekma

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.