Šport
27 ogledov

Kranjčani drago prodali kožo Olimpiji

Hokejska tekma med Olimpijo in Gradcem Simon Maljevac
Hokejisti Telemacha Olimpije so dobili prvo polfinalno tekmo državnega prvenstva in v gosteh premagali kranjski Triglav (3:1).

Glavni favoriti za naslov prvaka, hokejisti Telemacha Olimpije, so v prvi polfinalni tekmi DP upravičili status favoritov, a so se za uspeh v Kranju morali potruditi.

Začetek je bil za goste sicer odličen, saj so zadeli že v 37. sekundi, potem pa so domači vzpostavili ravnotežje. Do konca prve tretjine in v večjem delu druge so bili Kranjčani enakovredni, na drugi odmor pa so vseeno odšli z dvema goloma zaostanka. Ko so gostje izkoristili še številčno prednost in takoj na začetku zadnje tretjine povedli s 3:0, se je zdelo, da je domačih upov konec, a je Žan Zupan deset minut pred koncem premagal Aleša Silo za znižanje na 1:3. Po enakovredni igri do konca pa se izid nato ni več spremenil.

V polfinalu DP ekipe igrajo dve tekmi po sistemu boljši iz dveh tekem po rezultatu. Povratni kranjsko-ljubljanski obračun bo čez teden dni v Tivoliju, prva tekma finala bo nato 31. marca, prvak bo znan 3. aprila po povratni finalni tekmi. V drugem polfinalu se merita moštvi Team Jesenice in Playboy Slavija. Jeseničani so z zmago z 2:3 napovedali težko pričakovani derbi za državno krono.

Odločil gol z igralcem več

Danes sta se v Zalogu pomerila stara znanca iz lige INL. V tem tekmovanju so bili obakrat boljši Jeseničani (4:2 in 9:0), ki so tudi kot edini slovenski predstavniki igrali v končnici. Tudi danes so slavili Gorenjci, a je bilo bolj tesno kot na zadnjem obračunu.

Po prvi tretjini brez zadetkov je goste v vodstvo ob "power-playu" popeljal Peter Bizalj, vendar je Enes Gorše hitro izenačil. Jeseničani so izenačen dvoboj, tudi pri strelih na gol je bilo razmerje 31-32, odločili v svoj prid v treh minutah drugega dela, ko so najprej z igralcem več vodstvo povišali, Bizalj pa je z drugim zadetkom na tekmi zagotovil trdnejše vodstvo s 3:1. Založani so na začetku zadnjega dela izid hitro znižali, a je bil izid 2:3 nato tudi končni rezultat prve tekme. Povratna tekma bo na sporedu 27. marca na Jesenicah.

Slovenska liga, polfinale, rezultat:

Triglav : Telemach Olimpija 1:3 (0:1, 0:1, 1:1).
Zupan (50); Mušič (1), Cvetek (37), Morency (41)

Playboy Slavija : Team Jesenice 2:3 (0:0, 1:3, 1:0)
Gorše (22), N. Peterca (43); Bizalj (21), Brus (33), Bizalj (36)

Četrtek, 27. marec, ob 19.15:
Telemach Olimpija - Triglav

Ob 18.00:
Team Jesenice - Playboy Slavija

Finale, ponedeljek, 31. marec:
1. tekma

Četrtek, 3. april:
2. tekma

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.