Kranjec danes ostal brez tekme

Foto: Epa
Foto: Epa
Zaradi novega snega moški veleslalom prestavljen na ponedeljek.
Oglej si celoten članek

Nedelja bo minila brez tekem svetovnega pokala v alpskem smučanju. Potem ko so organizatorji v St. Moritzu odpovedali nedeljski ženski superveleslalom zaradi nevarnosti snežnih plazov, so se za prestavitev drugega moškega veleslaloma odločili organizatorji v Santa Caterini v Italiji. Moški veleslalom bodo skušali izpeljati v ponedeljek.

Zapadlo je preveč snega, da bi lahko normalno pripravili progo, zato se je tekmovalna žirija odločila za rezervni scenarij in tekmo zamaknila za en dan.

V soboto so uspeli izpeljati moški veleslalom, kljub močnemu sneženju. Zmagovalec tekme v težkih razmerah je bil Hrvat Filip Zubčić, na stopničkah pa je bil tudi slovenski as Žan Kranjec. Kranjec je bil na prvi progi najhitrejši, na koncu je na drugem mestu le za 12 stotink zgrešil tretjo zmago v svetovnem pokalu.

V ponedeljek bodo veleslalom izpeljali s prvo vožnjo ob 10. uri in finalom z začetkom ob 13. uri. Žan Kranjec bo imel na startu prve vožnje številko 3, Štefan Hadalin pa bo uvrstitev v drugo vožnjo lovil s številko 54.

V St. Moritzu pa so odpovedali obe ženski superveleslalomski tekmi. V soboto in nedeljo proge niso uspeli pripraviti zaradi prevelikih količin novega snega, velika pa je tudi nevarnost plazov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:15 6. December 2020.

    www︎.︎Devmar︆.︆net - odličen prrojekt za odrrasle, ki želijo najti partnerja za seks

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.